Anlık Bildirim

Falcon 9'un iniş anlarına bir de bu muhteşem fotoğraflarla göz atın

4 aylık aranın ardından 14 Ocak itibariyle Falcon 9 uçuşlarına geri dönen SpaceX, tekrar sahalarda olmanın mutluluğunu yaşıyor. Şirket, bu önemli göreve ait muhteşem fotoğraflar paylaştı.
SpaceX, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Iridium-1 isimli göreve ait muhteşem fotoğraflar paylaştı. Şirketin Flickr adresi üzerinden yayınlanan fotoğraflar, devasa Falcon 9 roketinin iniş anlarını en detaylı bir şekilde yansıtıyor.

Iridium-1 görevi SpaceX'in 1 Eylül'deki patlamanın ardından çıktığı ilk görevdi. ABD merkezli iletişim şirketi Iridium'un uydularını alçak Dünya yörüngesine taşıyan SpaceX, bu önemli görevle birlikte yaklaşık 4,5 ayın ardından tekrar sahalara geri dönmüş oldu. Bu 4,5 aylık ara boyunca ciddi maddi kayıplara uğrayan şirket bundan sonraki dönemlerde bu açığı kapatmaya çalışacak.

Mars'a insan gönderme planları bu görevlerden geçiyor

2025 yılı itibariyle Mars'a insan göndermeyi planlayan Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, Kızıl Gezegen planları için gereken maddi kaynağın en büyük kısmını da bu tarz taşımacılık görevlerinden elde edecek. Iridium şirketiyle toplam 8 görevi kapsayan yaklaşık 470 milyon dolar değerinde kontrata sahip olan SpaceX, ayrıca International Business Times'ın raporlarına göre de toplamda 10 milyar dolara yakın fırlatma anlaşmalarına sahip. Bakalım kurulduğu günden bu yana hedefini Mars olarak belirleyen şirket bu planlarında başarılı olabilecek mi.

Yayınlanan muhteşem fotoğraflara alttaki galerimizden göz atabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim