Anlık Bildirim

Foxconn, düşük iPhone satışları nedeniyle gelir kaybı yaşıyor

Apple'ın iPhone satışlarında beklenen performansı alamaması iş ortaklarına da yansımış durumda. iPhone modellerinin üretimini yapan Foxconn, gelirlerinin uzun bir sürenin ardından düştüğünü açıkladı.
Apple'ın önemli iş ortaklarından biri olan ve iPhone modellerinin montajını yapan Çin merkezli Foxconn şirketi, yaptığı açıklama ile Aralık ayı gelirlerinin geçen yıla oranla yüzde 8 oranında düştüğünü açıkladı. Bunun nedeni olarak da düşük iPhone satışarı gösteriliyor.

Gelirler 10 ayın ardından ilk kez düştü

Yeni iPhone modellerinin tanıtıldığı Eylül ayından bu yana Apple için işlerin iyi gittiğini söyleyemeyiz. Zira şirket belirlediği yüksek fiyat politikası nedeniyle beklenen satış rakamlarına ulaşamadı ve iPhone üretimini azaltma yoluna gitti. Dolayısıyla da bu durumdan en çok etkilenen şirket de tedarikçisi Foxconn oldu ve şirket 10 aylık süreçte ilk kez gelirlerinin düştüğünü duyurdu.
Foxconn, Aralık 2018 tarihinde şirket gelirlerinin yüzde 8.3 oranında düşüş gösterdiğini ve bunun da 20.12 milyar dolarlık bir gelir kaybına yol açtığını açıkladı. Şirkete göre bu keskin düşüş, tüketici ürünlerindeki zayıf satış rakamları ve dolayısı ile Apple'ın içinde bulunduğu durumdan kaynaklanıyor. Apple ise Çin ve Almanya'da olası bir satış yasağına karşın, üretiminin büyük kısmını Tayvan merkezli Pegatron'a aktaracağı da gelen haberler arasında. Eğer bu gerçekleşirse Foxconn'u daha zor günlerin beklediğini söylemek yanlış olmaz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5288 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
foxconn, satış ve
3 etiket daha üretim gelir Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim