Anlık Bildirim

FreeSync destekli ilk Nvidia sürücüsü yayınlandı

Nvidia söz verdiği gibi 15 Ocak itibariyle FreeSync monitörlere G-Sync desteği sunacak ilk güncellemeyi yayınladı. Onaylı monitörlerde G-Sync otomatik olarak açılacak.

Nvidia’nın dikkat çekici bir hamle yaparak AMD FreeSync monitörlere G-Sync desteği sunmasıyla ilgili ilk adım geldi. Bugün itibariyle yayınlanan GeForce 417.71 WHQL sürücüsünde FreeSync desteği yer aldı.

GeForce RTX 2060 ekran kartlarına destek sunan yeni güncellemede ayrıca G-Sync Compatible programının da ilk adımı yer alıyor. Pascal ve Turing tabanlı ekran kartları bu güncelleme ile VESA Adaptive-Sync (AMD FreeSync) monitörlere destek sunmaya başlayacak.

G-Sync Compatible nedir?

Nvidia’nın titizlikle takip ettiği program kapsamında zorlu testleri geçen Freesync monitörleri G-Sync desteği kazanacak. Bu monitörlerde G-Sync Compatible tanımlaması kullanılacak ve G-Sync varsayılan olarak GeForce yazılımında açık halde gelecek.

Şu ana kadar 400 monitör teste girdi ve 12 tanesi G-Sync Compatible sertifikası aldı. Bu monitörlerde G-Sync desteği varsayılan olarak açık gelecek ancak testi geçemeyenler de manuel olarak bu desteği açabilecekler. Ayrıca Nvidia ilerleyen aylarda çoklu ekran Adaptive-Sync desteğini de getirecek.

Güncellemede ayrıca üç monitör bağlı iken GeForce GTX 1080 ekran kartının bekleme modunda hızlarını düşürmemesi, S3 uykusundan uyandığında DisplayPort ile bağlı monitörlerin siyah ekran hatası vermesi, BenQ XL2730 monitöründe tazeleme hızının en üst noktaya geldiğinde siyah ekrana geçmesi gibi hatalar da gideriliyor.

Güncellemeye aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. Manuel olarak G-Sync desteğini açmak için de YouTube üzerinde adım adım rehberler yayına girmeye başladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16286 kez okundu.
90 kişi, toplam 121 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce 417.71 whql ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim