Anlık Bildirim

Galaxy S7 ve G5 Micro SD kartı dahili depolama olarak kabul etmeyecek

Galaxy S7 ve G5 Micro SD kart desteği sunarak depolama sıkıntısını ortadan kaldırıyor. Ancak her iki model de Android 6.0'a rağmen Micro SD kartları dahili depolama birimi olarak görmeyecek.
Galaxy S7 ve G5 Micro SD kartı dahili depolama olarak kabul etmeyecek
 
Android 6.0 Marshmallow bir çok önemli yenilik ile birlikte geldi, ancak bunlardan en çok dikkat çekeni şüphesiz Micro SD kartın dahili depolama birimi olarak kullanılabilmesiydi.
Takip etmeyenler için kısaca açıklamak gerekirse Android 6.0 sürümünden önce akıllı telefonunuz Micro SD kart desteği sunsa dahi bazı uygulamaları hafıza kartına taşımak mümkün olmuyordu. Bu durumda telefonun dahili hafızası yetersiz ise kullanıcılar Micro SD kartta boş alan olsa dahi bazı uygulamaları yükleyemiyordu. Bu durumda Micro SD kart daha çok multimedya depolama birimi olarak kullanılıyordu.

Android 6.0 ile birlikte ise artık harici olarak telefona takılan kartların dahili depolama birimi olarak görülmesine izin verildi. Bu durumda Android 6.0'lı bir akıllı telefona sahip kullanıcının Micro SD kartını dahili depolama birimi olarak gösterebilmesi ve tıpkı telefonun kendi hafızası gibi kullanabilmesi gerekiyor. Ancak Samsung Galaxy S7 ve LG G5 bu özelliğe destek sunmayacak.
Yayınlanan habere göre üreticilerin bu özelliğe destek vermemesinin sebebi, kartı dahili depolama birimi olarak kullanmak için gereken özel bir formatlama gerekmesi. Bu durumda kartı farklı bir cihazda kullanmak mümkün olmuyor. Şirketler bu durumun kartı çıkarıp dosya aktarımı yapmak isteyen kişiler için oldukça can sıkıcı olacağını düşünüyor. Ayrıca Android M yeniliğinin 4-8 GB dahili depolama birimine sahip uygun fiyatlı modelleri hedeflediğinin de altı çiziliyor.
Bunun dışında Samsung'un USB Type C desteği sunmamasına da benzer bir korku sebep olmuş gibi görünüyor. Üretici, müşterilerine henüz yaygınlaşmamış bu teknolojinin dezavantajlarını yansıtmak istemiyor. Şirketlerin bu kararını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13107 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, lg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim