Anlık Bildirim

Galaxy S8 Nisan ayına kaldı, Bixby için atanmış bir buton geliyor

Samsung’un yeni amiral gemi modeli için hazırlıklar son sürat devam ediyor. Artık başka bir hataya tahammülü olmayan Samsung herşeyi ince eleyip sık dokuyor.

Samsung’un Galaxy Note 7 faciası sonrasında Galaxy S8 amiral gemi modelini biraz daha önce çekeceği dağılan marka imajını yeniden toplamaya çalışacağı konuşuluyordu ancak farklı durumlar söz konusu. Yeni model beklenenden daha geç gelebilir.

Sanal Asistan Projesi Uzuyor

WSJ kaynaklarına göre Galaxy S8 modelinin lansmanı Nisan ayına kadar sarkabilir. Bunun en büyük sebebi detaylı testlerin ardından tam olarak cihazın güvenliğine emin olmak. Diğer taraftan sanal asistan Bixby için atanmış bir tuş projesi de çalışmaları uzatabilir. Bu bakımdan cihazın piyasaya çıkışı en erken Nisan-Mayıs aylarında olacak.

Samsung bilindiği üzere Siri’nin kurucuları tarafından hayata geçirilen VIV girişimini satın almıştı. Çok detaylı ve katmanlı sesli komut analizi yapabilen teknolojilere sahip VIV, Bixby olacağı iddia edilen Samsung’un yeni sanal asistanına entegre olacak. Samsung’un bu yeni asistan için atanmış bir buton istediği ifade ediliyor.

Artık yeni nesil sanal asistanlarda herhangi bir butona basmadan doğrudan sesli komut ile uyandırma imkanı mevcut. Yine de kalabalık ve gürültülü ortamlarda sesle uyandırma sorun olacağı için fiziksel tuş gereksinimi ortaya çıkabiliyor. Samsung da bunu düşünmüş olmalı. Kaynaklar Home butonuna yeni asistanın entegre edileceğini belirtiyor. Şimdiden ilk prototipler hazır durumda.

Bixby sadece Samsung telefonlara özel olmayacak. Buzdolabından çamaşır makinesine firmanın hemen tüm akıllı ev sistemlerinde Bixby entegrasyonunu göreceğiz. Öğrenebilen bir sistem olan Bixby, bu sayede entegre olduğu cihazlarda da kullanıcı deneyimini geliştirecek. Ayrıca Bixby üçüncü taraf geliştiricilere de açık olacak.

Samsung’un Galaxy S8 için en büyük silahının Bixby olması bekleniyor. Galaxy Note 7 modelinden hatırlayacağımız sadece kavisli bir versiyon, LG’den tedarik edilen bataryalar, 2K ekran çözünürlüğü, 6GB RAM, 10nm sürecinde Exynos 8895 yonga seti, 256GB’a kadar depolama seçeneği gibi özellikler de sanal asistana eşlik edecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6800 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim