Anlık Bildirim

Google Haritalar, taksi yolcuları için bir güvenlik fonksiyonu ekliyor

Google Haritalar, yeni eklenen özellik ile taksi yolcuları için daha fazla güvenlik ve kazıklanma önleyici sağlayacak. Taksiye binmeden ayarlayacağınız rotadan 500 metre sapılırsa uyarı verilecek.
İlk olarak XDA Developers tarafından tespit edilen yeni Google Haritalar özelliği, içinde olduğunuz taksi rotadan 500 metre saptığında uyarı veriyor. Şimdilik Hindistan’a özel olarak sunulmuş gibi görünen özellik, “Güvenli Kalın” menüsünde yer alıyor. Bu menüye ulaşmak için ise hedef konum girmeniz ve olası rotaları görmeniz yeterli.
Google’ın adlandırması dikkate alındığında bir güvenlik aracı olması için tasarlanan özellik, taksicinin sizi bilerek uzun yoldan götürmesini de engelliyor. Haritalar üzerinde sunulan rotanın her zaman en doğrusu olmadığı âşikar fakat bu tip bir uyarı, şoföre yolu uzatmanın sebebinin sorulması ile yolculukları daha güvenli bir hâle getirebilir.
Küresel bir kullanıma açılmak için özellik ne kadar daha süreye ihtiyaç duyacak henüz bilinmiyor. Sadece iki hafta içinde bile Google Haritalar’a sadece Hindistan’da çalışan iki özellik ekleyen Google, ülkeye şüphesiz önem veriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim