Anlık Bildirim

Google+ aktif kullanıcı sayısı bakımından dünyanın ikinci büyük sosyal ağı oldu

Google+ aktif kullanıcı sayısı bakımından dünyanın ikinci büyük sosyal ağı oldu

Kullanıcı sayısı bakımından hergün büyüyen ancak aktiflik konusunda eleştirilerden kurtulamayan Google+, önemli bir adımı daha geride bıraktı.

Global Web Index tarafından geçen ay yerel ve global sosyal ağlar alanında internet kullanıcılarının yüzde 90'ına denk gelen bir kapsamda yapılan araştırmaya göre Google, aktif kullanıcı sayısı açısından Twitter'ı geride bırakarak ikinciliğe yükseldi.

İnternet kullanıcıları açısından Facebook yüzde 51'lik bir dilime sahipken, Google+ yüzde 25, Twitter ve YouTube yüzde 21'lik dilimi paylaştı. Facebook 700 milyon civarında aktif kullanıcı sayısına sahip. Google+ 343 milyon aktif kullanıcıya sahipken, YouTube ve Twitter 300 milyon civarında bir aktif kullanıcı sayısına ulaştı.  

Raporda Çin sınırları içerisinde kullanılan Sine Weibo, Tencent, Youku, Tudou, RenRen gibi sosyal ağların 100 milyon aktif kullanıcı sayısını geçerek ilk on içerisinde kendisine yer bulduğu gözlemleniyor. Sayısı hızla artan Çinli internet kullanıcıları, Çinli sosyal ağlara da olumlu katkı yapıyor.

Aktif kullanıcı sayısı artış oranına bakıldığında ise altı aylık dönemde Twitter yüzde 40 ile araştırmanın birincisi. Facebook yüzde 33, Google+ ise yüzde 27 oranında aylık aktif kullanıcı sayısını artırmış. 

Sosyal ağların en büyük mücadelesi masaüstü sistemlerden çok mobil sistemlerde cereyan ediyor. Mobil uygulamalara ağırlık veren ağlar aktif kullanıcı sayısında da artış yaşıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1579 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google plus ve
3 etiket daha twitter facebook pinterest
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim