Anlık Bildirim

HTC gelirde daha da dibe gidiyor

Bir dönemin popüler akıllı telefon üreticisi HTC geçen ay sadece 20 milyon dolar gelir üretebildi. Satışları dibe vuran teknoloji devinin bu durumdan nasıl kurtulacağı merak konusu.

Bir süredir marka hakkını devredeceği gündeme gelen HTC bunu doğrular nitelikte gelir kaybetmeye devam ediyor. Uzun süredir yeni bir model piyasaya süremeyen firma gelir olarak yeni bir dip seviyesini gördü.

Kırmızı çizgiye yaklaştı

Açıklanan rakamlara göre Şubat ayında HTC’nin satışlardan elde ettiği gelir 20 milyon dolara geriledi ve yıl bazında yüzde 76 düşüş yaşandı. Ocak ayında ise bu rakam 32 milyon dolar seviyesindeydi. Bu rakama telefon ve sanal gerçeklik kaskı satışları dahil.

HTC buna rağmen ümidinden bir şey kaybetmiş değil. Firma yıl içerisinde bir amiral gemisi ve birkaç tane de orta seviye akıllı telefon piyasaya sürerek kaybettiği pazar payını geri almayı planlıyor. Tüketici tarafında bu plan benimsenecek mi merak konusu.

Bir dönemin akıllı telefon pazarında iki numara olma başarısı gösteren firmanın geldiği durum oldukça üzücü. Sürekli gerileyen gelir miktarı eğer böyle devam ederse tek haneli rakamlara kadar gidecek gibi. Bunun sonucunda da Ar-Ge ve yenilik geliştirme konularına yatırım da azalacak. Haliyle yavaş yavaş piyasadan silinmesi söz konusu. Marka hakkının devredilmesi muhtemelen atılacak son adım olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8447 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, htc revenues ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim