Anlık Bildirim

HTC’nin Nexus telefonları ile ilgili yeni bilgiler

Bu yıl Nexus akıllı telefonları, önceki yıllara göre daha erken bir tarihte duyurulacak. Mayıs ayında I/O 2016 konferansı sonrasında, yeni Nexus telefonlarının da resmiyet kazanması bekleniyor.

Nexus programının ilk telefonu Nexus One ile efsaneler arasına giren Tayvanlı HTC, o günden bu yana sessizliğini koruyor. 2014 yılında Nexus 9 tablet modeline imzasını atsa da, akıllı telefon tarafına uzak kaldı. İddilar, firmanın büyük bir geri dönüşe hazırlandığı yönünde.

Daha önce Google ve HTC’nin 3 yıllık bir anlaşmaya imza attığı iddia edilmişti. Şimdi ise firmanın kapalı kapılar ardında iki Nexus telefonu için çalışmalara başladığı gündeme geliyor. Bu iki telefon Marlin veya M1 ve Sailfish veya S1 kod adlarını taşıyor.

HTC’nin yeni telefonlarının 5.7 ve 5.2 inçlik ekran boyutları arasına yerleşeceği tahmin ediliyor. Ayrıca Snapdragon 820 yonga seti ve 4GB LPDDR4 RAM bilgisinin de, benchmark testlerinde ortaya çıktığı ifade ediliyor. Zaten bu iki bileşenin yeni Nexus telefonlarında kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Bu noktada kafa karışıklığı oluşturan bir durum mevcut. HTC yanında Huawei’nin de yeni bir Nexus telefonu geliştirdiği ifade ediliyordu. Özellikle Samsung, LG gibi eski üyelerin tekrar programa katılmak istememesi, Huawei’yi öne çıkarıyor. Ayrıca Google’ın, Çin’de servislerini yeniden faaliyete geçirme kapsamında Huawei işbirliğine çok önem verdiği dile getiriliyor.

Huawei’nin kısa süre önce Huawei 7P ismini tescil ettirdiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca Geekbench testlerine düşen bahse konu yeni Nexus telefonu Nexus 6P ismini taşıyor. Bu isim hali hazırda kullanılıyor ve muhtemelen Huawei’nin yeni telefon çalışmalarının bir yansıması. Peki bu durumda 3 Nexus telefonu mu söz konusu? Yoksa HTC ve Huawei birer cihazla mı karşımıza çıkacak? Bu soruların yanıtlarını muhtemelen 15 gün içerisinde alacağız. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5044 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, htc nexus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim