Anlık Bildirim

Honda 2018 yılında 2 adet elektrikli araç satışa sunmayı planlıyor

Tokyo'da basın toplantısı düzenleyen Honda başkan ve CEO'su Takahiro Hachigo şirketin gelecek planlarını duyurdu. Honda, 2018 yılı için iki adet elektrikli araç piyasaya sürmeyi planlıyor.
Japonya'nın başkenti Tokyo'da bir basın etkinliği düzenleyen Honda, şirketin gelecek planlarını basın mensuplarına açıkladı. Etkinlikte konuşan şirketin başındaki isim olan CEO Takahiro Hachigo, 2020 yılına kadar elektrikli araç ve otonom sürüş teknolojisi alanında kendilerini güçlendireceklerini duyurdu.
Sonbaharda gerçekleşecek otomobil fuarında tamamen elektrikli bir otomobil lansmanı yapacaklarını belirten Hachigo, modelin 2018 yılında piyasaya sürülecek Çin pazarına özel elektrikli araç ile birlikte geliştirme aşamasında olduğunu söylemiş. Aracın geliştirme aşaması Honda AR-GE departmanının bir parçası olan yeni kurulan Elektrikli Araçlar Geliştirme Bölümü üstleniyor. Şirket aynı zamanda 2018 yılında elektrikli bir scooter modeli de piyasaya sürecek.
Şirketin gelecek planlarının merkezinde otonom sürüş teknolojilerinin yer alacağı belirtilirken, piyasaya sürülecek ilk otonom sistemin otoyol kullanımına yönelik olacağı bildiriliyor. 2020 yılında sunulması planlanan sistem herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duymadan kendi başına şerit değişikliği yapabilecek. Teknoloji piyasada yer aldıktan sonra da geliştirmeye tüm hızıyla devam edeceğini belirten Honda, 2025 yılında 4. seviye otonom sürüşe geçiş yapmayı hedefliyor.
Son olarak yeni nesil tasarım dilini geliştirmeye başlayan Honda, bunun ilk örneklerini yine sonbahardaki bir otomobil fuarında gösterecek. Şirket aynı zamanda yıl bitmeden önce Accord modelinin de yeni nesilinin tanıtımını gerçekleştirecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7433 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
honda, honda elektrikli araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim