Anlık Bildirim

Huawei CEO'su, ABD'nin kendilerine çip satmamasının sorun olmayacağını söyledi

Huawei'nin kurucusu ve CEO'su Ren Zhenghei geçtiğimiz gün önemli açıklamalar yaptı. Zhenghei'ye göre ABD kendilerine çip satmadığı takdirde, bu kendileri için bir sorun teşkil etmeyecek.
Huawei CEO'su Ren Zhenghei, Çinli şirketin ABD şirketlerinden çip almaya ihtiyacı olmadığını ve Donald Trump hükümetinin kısıtlamalarının büyümeleri üzerinde çok az etkisi olacağını iddia etti.

Gerilim durmadan tırmanıyor

Cumartesi günü Huawei’nin Shenzhen merkezinde Japon medyasına konuşan Zhenghei, Qualcomm veya diğer ABD tedarikçileri çip tedarik etmeyi bıraksa bile şirketinin "iyi" olacağını söyledi. Zhenghei, “Biz zaten bunun için hazırlanıyoruz. Huawei'nin büyümesi yavaşlayabilir, ancak sadece biraz.” ifadelerini kullandı. Açıklama, Washington'un Huawei'yi ticaret kara listesine almasından üç gün sonra geldi ve bu durum Huawei'nin ABD'de iş yapmasını oldukça zorlaştırıyor.
ABD hükümeti, Çin'in en büyük şirketlerinden biri olan Huawei'nin ülke ve müttefikleri için casusluk yaptığını iddia ediyor. Çin hükümeti ise bu iddiaları temelsiz olarak nitelendirerek, suçlamaları reddediyor. Daha önce bir başka Çinli şirket olan ZTE'nin de aynı sorunlardan muzdarip olması ve iflasın eşiğine kadar gelmesi, aynı durumun Huawei için de olup olmayacağına dair soru işaretleri barındırıyor. Ancak Huawei kurucusu Zhenghei konuya şu şekilde nokta koyuyor: "ABD’nin isteği üzerine yönetimimizi değiştirmeyeceğiz veya izlemeyi kabul etmeyeceğiz. Yasayı ihlal eden hiçbir şey yapmadık." Çin ve ABD arasındaki bu gerilimin daha ne kadar tırmanacağı ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9674 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim