Anlık Bildirim

Huawei P20 Pro'nun üç kamerasında da OIS teknolojisinin bulunduğu ortaya çıktı

Huawei her ne kadar P20 Pro'daki üç arka kameradan sadece birinde Optik Görüntü Sabitleme özelliğinin olduğunu iddia etse de iFixit ekibi tüm sensörlerin bu teknolojiye sahip olduğunu ortaya çıkardı.
Huawei P20 Pro nihayet geçtiğimiz ay tanıtıldı. Akıllı telefon Samsung ve Apple gibi devlerle yarışan Çinli şirketin duyurduğu en son cihaz olmuş durumda. P20 Pro üçlü arka kamera gibi benzersiz bir teknolojiyle geliyor. Akıllı telefonun arka kısmında 40 MP RGB sensör, 20 MP monokrom sensör ve 8 MP telefoto sensörden oluşan bir kamera sistemi var.
Huawei resmi olarak Optik Görüntü Sabitleme (OIS) özelliğin sadece 8 MP'lik sensörde yer aldığını, diğer sensörlerin ise şirketin AI Image Stabilization (AIS) olarak adlandırdığı yapay zeka tabanlı görüntü sabitleme özelliğine sahip olduğunu söylemişti. Ancak tamir edilebilirlik puanı vermek için telefonu parçalarına ayıran iFixit ekibi çok farklı bir manzarayla karşılaştı. P20 Pro'yu sökerek incelemeye başlayan ekip üç kamerada da donanım tabanlı Optik Görüntü Sabitleme teknolojisinin bulunduğunu ortaya çıkardı.

P20 Pro'nun tamir edilebilirlik puanı da düşük

Ayrıca iFixit, Huawei P20 Pro'ya tamir edilebilirlik bakımından 10 üzerinden 4 puan verdi. Ekibe göre cihazdaki ekranı değiştirmek, iki yapışkan katmanla tutturulduğu için son derece zor. Panele zarar vermemek için oldukça dikkatli davranılması gerek.
Ayrıca önümüzdeki yıllarda pil değiştirmek zorunda kalacak olanları da zorlu bir süreç bekliyor. Akıllı telefonun cam ön ve arka panelini kırmadan sökebilmek mesele. Bununla birlikte iFixit, kolayca değiştirilebilen bazı bileşenleri sayesinde cihazın modülerlik açısından iyi yanlarının olduğunu da belirtti.
Sonuç olarak AIS (AI Image Stabilization) sadece P20 Pro'nun yapay zeka yeteneklerini öne çıkarmak için kullanılan farklı bir pazarlama stratejisi olabilir. Görünen o ki kameraların altında hala eski donanım tabanlı görüntü sabitleme teknolojisi yatıyor. Yani kısacası şirket iddia ettiği gibi diğer iki sensörde bu konudaki her şeyi yapay zekaya bırakmamış.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6619 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Yapay Zeka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim