Anlık Bildirim

Kalite güvence testlerini geçen LG artık Apple'ın ikinci OLED ekran tedarikçisi

Güney Kore kaynaklı yeni bir rapora göre LG tarafından üretilen son OLED paneller Apple’ın sıkı kalite güvence testlerini geçti. Böylece LG Display Apple'ın ikinci OLED ekran tedarikçisi oldu.
Güney Kore merkezli ET News gazetesinin haberine göre 2018 model iPhone'ları birkaç gün önce duyuran Apple, ikinci OLED ekran tedarikçisi olarak LG Display'i seçti. ET News, ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberinde LG tarafından üretilen son OLED panellerin Apple’ın sıkı kalite güvence testlerini geçtiğini belirtti.
Daha önce Apple'ın ölçek ve kalite gereksinimlerini karşılayan tek OLED ekran üreticisi Samsung'du. Bu nedenle Güney Koreli şirket iPhone'larda kullanılan OLED panellerin tek tedarikçisi oldu.

Apple, LG kozu ile Samsung'u sıkıştıracak

Bununla birlikte Cupertinolu teknoloji devi LG Display'i aylardır potansiyel ikinci bir tedarikçi olarak görüyor. Hatta Apple, istikrarlı bir şekilde OLED ekran tedarik etmesi için LG'nin ekran üreten bölümüne 2.24 milyar dolar gibi büyük bir yatırım teklifi sunacak kadar ileriye gitti.
LG, üretimi artırdığında Apple bu kozu Samsung ile pazarlık yaparak OLED ekran birim fiyatını düşürmek için kullanacak. Analistlerin tahminine göre iPhone X’da kullanılan en pahalı bileşen o dönem birim fiyatı 65.50 dolar olan OLED ekrandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4088 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, lg display ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim