Anlık Bildirim

Lenovo Z5 tanıtıldı: Çentikli ekran ve Snapdragon 636 işlemci

Akıllı telefon üreticisi Lenovo'nun haftalardır gizemli bir şekilde görsellerini paylaştığı Lenovo Z5 tanıtıldı. Çentiksiz olarak gelmesi beklenen telefonun hayal kırıklığı yaşattığını söyleyebiliriz.
Çinli teknoloji devi Lenovo haftalardır yeni akıllı telefonunun gizemli görsellerini paylaşarak bizleri oldukça heyecanlandırmıştı. Çerçevesiz ve %95 ekran kasa oranı sunacağı açıklanan telefonun görsellerde çentiksiz bir tasarımla geleceği ima ediliyordu fakat beklenen olmadı. İşte karşınızda çentikli Lenovo Z5.

Lenovo Z5'te çentik modasına uydu

Gizemli görseller ile bizleri adeta boş bir beklentiye sokan Lenovo'nun hayal kırıklığı yaşattığını söylemek yanlış olmaz. Zira çerçevesiz ve çentiksiz bir tasarımla gelmesi beklenen Lenovo Z5'in üst kısmında çentik yer alırken alt kısmının ise görsellerdeki gibi ince olmadığını görüyoruz. 6.2 inçlik bir ekranı olan cihaz 19:9 en boy oranına ve Full HD çözünürlüğe sahip. Lenovo daha önceki paylaşımlarında %95'lik bir ekran kasa oranı sunacağını açıklamıştı oysa bugün Lenovo Z5'in %90 ekran kasa oranı sunduğu belirtildi.
Her ne kadar şirket daha önce Lenovo Z5'in 4 TB depolama alanı sunacağıyla ilgili paylaşımlarda bulunmuş olsa da cihazın 6 GB RAM, 64 GB veya 128 GB depolama alanı seçenekleri ile satışa sunulacağı açıklandı. Cihazın arka kısmında 16 + 8 Megapiksellik yapay zeka destekli çift kamera yer alırken, ön kamerası ise 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip. İşlemci tarafında ise Lenovo'nun tercihi sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 636 yönünde olmuş. Parmak izi okuyucusunun ise akıllı telefonun arka kısmına konumlandırıldığını da belirtmeden geçmeyelim.
Lenovo Z5, USB Type-C bağlantı noktası ve 18W hızlı şarjı destekleyen 3.300 mAh pil ile geliyor. Kutudan Android 8.1 ile çıkacak akıllı telefonun Android P güncellemesi alacağı da açıklandı. Çin'de 12 Haziran'da satışa çıkacak olan telefonun 64 GB modeli 200 dolar, 128 GB modeli ise 280 dolar fiyat etiketine sahip olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9987 kez okundu.
73 kişi, toplam 80 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, tanıtım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim