Anlık Bildirim

Lenovo, dünyanın ilk 5G destekli telefonunu piyasaya sürecek

Çinli teknoloji üreticisi Lenovo'nun dünyanın ilk 5G destekli akıllı telefonunu üreteceği ortaya çıktı. Qualcomm Snapdragon 855 işlemciyle geleceği belirtilen cihazın tüm detayları haberimizde.
VentureBeat'in haberine göre çarşamba günü Lenovo'nun başkan vekili Chang Cheng, Çin'in sosyal medya platformu olan Weibo'da bir gönderi paylaştı. Kısa bir süre sonra silinen bu gönderide Lenovo'nun 5G destekli akıllı telefonu piyasaya süren ilk şirket olacağı belirtiliyordu. Ayrıca açıklamada cihazın Snapdragon 855 işlemci ile geleceği ibaresi de gözlerden kaçmadı.

5G destekli telefon Snapdragon 855 işlemci ile gelecek

Qualcomm Snapdragon 855, Aralık 2017 tarihinde piyasaya sürülen Snapdragon 845'in ardılı olarak gelecek. Yeni nesil işlemcinin üretimine ise Haziran ayında başlanması bekleniyor. Bu da Lenovo'nun dünyanın ilk 5G destekli akıllı telefonunu bu yıl bitmeden piyasaya süreceğine işaret ediyor. Chang Cheng, cihazın marka ve modelini açıklamadı ancak telefonun Lenovo veya Motorola'nın bir modeli olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Lenovo'nun yanı sıra Huawei de dünyanın ilk 5G destekli akıllı telefonunu üretmeye hevesli. Zira gelen haberler, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon satıcısı olan Huawei'nin çalışmalara çoktan başladığı yönünde. Ancak şirket bu cihazı en erken Haziran 2019'da piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Bu durumda da Lenovo'nun dünyada bir ilki gerçekleştirmek için bir adım önde olduğunu söylemek mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim