Anlık Bildirim

Microsoft Edge, ePub desteğini sonlandırıyor

Yazılım devi Microsoft, geliştirdiği internet tarayıcısı Edge'den ePub desteğini kaldıracağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre kullanıcılar e-kitap için farklı bir uygulama indirmeli.
Hatırlayabileceğiniz üzere teknoloji devi Microsoft, Nisan 2019 tarihi itibarıyla Microsoft Mağazası üzerinden e-kitap satışını kesmişti. Yapılan yeni açıklamaya göre şirket Edge tarayıcısında bundan böyle popüler e-kitap formatı ePub'u desteklemeyeceğini duyurdu.

Öğrenciler etkilenecek

Microsoft'un destek sayfasından yaptığı açıklamalarda ise: "E-kitap okumaya devam etmek için bir ePub uygulamasını indirin. Microsoft Edge artık .epub dosya uzantısını kullanan e-kitapları desteklemiyor. Önerilen .ePub uygulamalarımızı görmek için Microsoft Mağazasını ziyaret edin." ifadeleri yer alıyor. Tabii ki bu açıklamaya rağmen Edge tarayıcısı ePub formatını desteklemeye devam ediyor ancak yakın bir sürede gelecek güncelleme ile bu işlevsellik kaldırılacak.
Bu nedenle de destek sayfasında yayınlanan bu ibareler yeni bir Edge sürümünün yolda olduğuna işaret ediyor. Ayrıca Microsoft'un ePub uygulamaları ile ilgili yeni çalışmalar yaptığı da sızan bilgiler arasında. Şirketin aldığı bu kararın özellikle Edge kullanan öğrencileri oldukça etkileyeceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim