Anlık Bildirim

Microsoft, Xbox One için Google Asistan desteği sunmaya başladı

Microsoft'un oyun konsolu, yeni yayınlanan açık beta kapsamında akıllı ev ekosistemine Google için de dahil oldu. Artık konsolunuzu Google Asistan ile kontrol edebilir, oyunlar başlatabilirsiniz.
Microsoft’un Google ile olan dostluğu, Xbox One platformuna da ulaştı. Firmanın oyun konsolu Xbox One, daha önceden eklenen Alexa entegrasyonunun üzerine bir de Google Asistan sahibi oldu. Asistan ile oyunları başlatmak, videoları durdurmak gibi pratik uygulamalar ve çok daha fazlası yapılabilecek. Özelliği kullanabilmek için ise Android ya da iOS bir cihazda Asistan’a sahip olmak gerekiyor. Xbox One içerisinde direkt olarak çalışmayacak olan Google Asistan, başka cihazdan aldığı komutları uygulayacak.
Bir Google grubuna katıldıktan sonra aktive edilebilen özellik, tıpkı yeni bir akıllı ev cihazı almışsınız gibi kurulum basamaklarına sahip olacak. Google Home uygulamasından eklenecek cihaz, uygulamanın listesinde “[beta]” Xbox olarak görünecek.
Halka açık beta olarak sunulan özellik, önümüzdeki haftalarda stabil sürüme geçecek. Microsoft, Reddit’te özelliği aktive etmek için gereken tüm basamakları ise paylaşmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim