Anlık Bildirim

Microsoft veri toplama konusunda daha şeffaf olacağını açıkladı

Veri toplama konusunda sık sık eleştiri oklarına hedef olan Microsoft artık bu konuda daha şeffaf bir politika izleyecek. Şirket veri toplama biçimiyle ilgili önemli değişiklikler yapıyor.
Teknoloji devi Microsoft, veri toplama biçimiyle ilgili bir dizi değişiklik yaptığını duyurdu. Şirket, kullanıcıların toplanan veriler üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmalarını sağlamak için bazı önemli adımlar atıyor.
Yayınlanan bir blog yazısında Microsoft'un tüm ürünlerinden topladığı verileri nasıl sınıflandıracağı detaylandırıldı ve süreç hakkında bazı bilgiler verildi. Şirket, topladığı verileri "gerekli" veya "isteğe bağlı" olmak üzere iki farklı kategoriye ayıracak. Gerekli veriler, hizmetlerin ve ürünlerin işleyişinde önemli bir role sahip olanlar şeklinde açıklanıyor.

Kullanıcılara daha fazla kontrol imkanı sunulacak

Yazılım devi, bazı durumlarda kullanıcılara toplanan veriler üzerinde "kontrol imkanı" sağlayacağını da belirtti. Şirket bu konuyla ilgili olarak "Müşterilere belirli özellikler veya işlevler için gerekli olan verilerin toplanmasında daha fazla kontrol imkanı sağlayacak ek yapılandırma seçenekleri sunmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Microsoft, kullanıcılara sunduğu belgeleri de geliştireceğini ve veri toplama işlemi hakkında daha fazla bilgi sağlayacağını söylüyor. Ayrıca veri toplamada yapılan değişikliklerin detaylandırılması için iki yılda bir rapor yayınlanacak. Tüm bu değişiklikler önümüzdeki aylarda, ilk önce Windows 10 ve Office 365 ProPlus için yürürlüğe girecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim