Anlık Bildirim

Microsoft’un Android lisans gelirleri azalıyor

Herhangi bir cihazı olmamasına rağmen, Android ekosisteminin en fazla gelir elde eden firmalarından birisi Microsoft. Peki bu nasıl mı oluyor? Tabii ki lisans gelirleriyle.

Android işletim sisteminde kullanılan bazı teknolojiler, Microsoft’un patentli ürünleri arasında yer aldığı için ekosistemin neredeyse tamamı firmaya lisans bedeli ödüyor. Cihazın sınıfına göre 5$-12$ arasında değişen lisans bedelleri, Microsoft için yılda yaklaşık 2 milyar dolarlık bir kaynak oluşturuyordu.

Android ekosisteminde son dönemde başlayan yavaşlama ve alt seviye cihazlara yöneliş, Microsoft’un gelirlerinin de azalmasına neden oluyor. Firmanın son çeyrek mali raporlarında, lisans gelirlerinde düşüş yaşadığını dile getirdi.

Samsung, LG, Sony gibi sayısız firmadan cihaz başına lisans bedeli alan Microsoft, iddialara göre cihaz sınıfına göre en yüksek 12$ civarında, en düşük 5$ civarında kazanıyor. Son dönemde üst seviye akıllı telefonların satışlarında azalma, pazarın genelinde bir yavaşlama ve tüketicilerin alt seviye cihazlara yönelmesi, haliyle Microsoft’un lisans gelirlerini de düşürüyor.

Firmanın toplamda ne kadar lisans geliri elde ettiği bilinmiyor ancak bazı uzmanlar yıllık 2 milyar doları geçtiğini tahmin ediyordu. Pazardaki daralma nedeniyle, Microsoft’un lisans gelirlerinde daha da büyük düşüşler olması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5801 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim