Anlık Bildirim

Microsoft'un CEO arayışları sürüyor

Microsoft'un CEO arayışları sürüyor

Microsoft'un uzun yıllar başında bulunan Steve Ballmer'ın bu yıl itibariyle emekliye ayrılma kararı vermesi, firmada bir CEO arayışının başlamasına neden olmuştu.

Nokia'nın patronu Stephen Elop, Ford'un başındaki isim Alan Mulally ve Oracle yönetim kurulu başkanı Mark Hurd gibi güçlü isimlerin olduğu listenin Microsoft yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bu yılın başlarında bir karara varılması bekleniyordu. 

Ancak güçlü isimlerin tek tek hayır cevabı vermesi nedeniyle Microsoft yeni CEO'sunu bir türlü seçebilmiş değil. Mark Hurd'un Oracle'da devam etme kararından sonra geçen hafta Ford patronu Alan Mulally de yıl sonuna kadar firmasında kalacağını açıkladı.

Stephen Elop'un Bing ve Xbox bölümlerini elden çıkarma niyetinin olduğu iddialarından sonra CEO olma ihtimalinin zayıfladığı gündeme gelmişti. 

Son gelişmelere bakıldığında ise Microsoft'un elinde kendi iç yöneticilerinin kaldığı görülüyor. Satya Nadella ve Tony Bates haricinde eski VMware patronu Paul Maritz de gündemde. Ancak CEO seçiminde son kararın Bill Gates tarafından verileceği belirtiliyor. Firmaya yakın kaynaklar en erken gelecek ay bir kararın çıkabileceğini tahmin ediyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7626 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim