Anlık Bildirim

Minecraft'ın aylık aktif oyuncu sayısı 112 milyona yükseldi

Son yılların en popüler oyunlarından biri olan Minecraft, Microsoft tarafından satın alındıktan sonra da yükselişine devam ediyor. Platform şimdi aylık 112 milyon aktif oyuncuya sahip.
Yazılım devi Microsoft 2014 yılında fenomen haline gelmiş Minecraft oyununun geliştiricisi olan Mojang şirketini yaklaşık 2.5 milyar dolara satın almıştı. Oyun 10 yıllık olsa da hala çok hızla büyümeye devam ediyor.

Popülaritesi gittikçe artıyor

Microsoft tarafından yayınlanan verilere göre Aralık 2017'nin sonunda Minecraft'ın aylık 74 milyon aktif kullanıcısı vardı. Bu sayı Ekim 2018 tarihinde aylık 92 milyon aktif kullanıcıya ulaştı ve şimdi ise bu popüler oyun yeni bir rekor kırdı. Business Insider'a konuşan Microsoft yetkilileri, Minecraft'ın şu anda aylık 112 milyon aktif oyuncuya sahip olduğunu ve geçen yıla göre 20 milyon artış sağladığını açıkladı.
Minecraft oyununun yıllar geçmesine rağmen hızla büyümesi, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Pokemon Go, Fortnite ve Roblox gibi oyunlarla rekabet ettiği gerçeği göz önüne alındığında oldukça etkileyici. Mobil cihazlar için AR tabanlı (artırılmış gerçeklik) Minecraft deneyimi olan Minecraft Earth'ün tanıtımıyla birlikte ise bu oyuncu sayısının daha da yükselmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim