Anlık Bildirim

Otokar, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep II'yi tanıttı

Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı olarak tanıtılan Akrep II, hem elektrikli hem de dizel olarak tasarlandı. Otokar tarafından üretilen Akrep II'nin 250 kilometre menzil sunacağı açıklandı.

Otokar, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep II'yi tanıttı Tam Boyutta Gör

14. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF’19) öncesinde ülkemizden önemli haberler gelmeye devam ediyor. Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden Otokar, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep II’yi görücüye çıkardı.

Akrep II, ileride otonom olarak görevlendirilebilecek 

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, yeni nesil zırhlı araçlarını tanıtmak için basın toplantısı düzenledi. İmalatını 2000 yılında bitirdikleri Akrep’i gelişen trendler ve günümüz ihtiyaçlarını göz önüne alarak yenileme kararı aldıklarını belirten Görgüç, bunun keşif-gözetleme ve ateş destek ihtiyacını karşılamak üzere hazırladıkları bir platform olduğunu dile getirdi. Hem elektronik keşif hem de cebri keşif uygulamaları için kullanılabilecek aracın drone ve robotlarla entegre edilebileceğini, ileride otonom olarak görevlendirilebileceğini belirtti.

Düşük termal iz ve sessizlik avantajı var

Geleneksel zırhlı araçlara kıyasla çeviklik, düşük termal iz, yüksek hız ve sessizlik avantajlarını bir arada sunduğuna değinen Görgüç, bu aracın geleceğin hibrit ve otonom zırhlıları için ilk adım niteliği taşıdığına dikkat çekti. Akrep II, hem elektrikli hem de dizel olarak tasarlandı. Elektrikli versiyonun tanıtılacağı, dizel versiyonun da bir yıl içinde hazır olacağı söylendi. Akrep II’nin bakım ve idame masraflarını azalttığı, elektrikli motor sayesinde termal ve akustik izinin düşük olduğu ve yüksek hızlara çıkabilmesinin mümkün olduğu açıklandı.

Menzili 250 kilometre 

Akrep II’nin teknik özellikleri henüz açıklanmazken, sürüş menzilinin 250 kilometre civarında olacağı, enerji yoğunluğu yüksek yeni bataryalarla bunun arttırılabileceği belirtildi. Bataryanın 3 saatte tam doluma ulaşabildiğini söyleyen Görgüç, 15-20 dakikalık şarjın da bataryaya yüzde 20-30 civarında katkı yapacağını dile getirdi. Testlerine yeni başlanacak Akrep II’nin bir yıl içerisinde satılabilir duruma getirileceği belirtildi. Akrep II, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olarak IDEF 2019’da sergilenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8905 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türkiyenin ilk elektrikli zırhlı aracı, akrep ii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim