Anlık Bildirim

Oyuncu monitörü pazarı katlanarak büyüyor, Asus lider

Yüksek tazeleme oranları ve kâr marjıyla oyuncu monitörleri hem üreticilerin hem de kullanıcıların ilgi odağı oldu. Satışlar patlama yaparken Asus liderliğini sürdürüyor.

Uzun yıllardır daralma yaşayan bilgisayar pazarında oyuncu donanımları sınıfı adeta kurtarıcı haline geldi. İlk günden bu yana sürekli artış gösteren pazarda bilgisayar haricinde monitör, fare, klavye, kulaklık gibi pek çok çevre birimi de mevcut. Trendforce ise oyuncu monitörleri segmentini masaya yatırmış.

Oyuncu monitörleri ne kadar satıyor?

Aynı genel klasmanda olduğu gibi oyuncu monitörleri segmenti de büyük bir yükseliş içerisinde. Geçen yıl 2.5 milyon adet satış yapılan pazarda bu yıl 5.1 milyon rakamına ulaşılması bekleniyor. Yani yüzde 100 civarında bir artış söz konusu.

Oyuncu monitörlerinde kâr marjının yüksek olması üreticilerin de ilgisini çekiyor. Diğer taraftan kavisli monitörlerde de önemli bir artış var. Segmentte geçen yıl yüzde 23 olan kavisli monitörlerin payı bu yıl yüzde 54 seviyesine çıkıyor. Düz ekranlı monitörler ise yüzde 46 seviyesinde.

Net payları açıklanmasa da oyuncu monitörleri pazarında Asus ROG markası lider durumda. İkinci sırada Acer yer alırken üçüncü sırada Philips/AOC markası var. Samsung ise pazarda dördüncü sırada. Geçen yıl listede olan BenQ ise daha alt sıralara inmiş.

Gelecek yıl oyuncu monitörleri satışında artışın sürmesi bekleniyor. Bununla birlikte SDC ve HKC gibi Çinli üreticiler önemli başarılar elde etmeye başladı. Bu bakımdan sıralamada değişiklikler olabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10673 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
monitor, gaming monitor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim