Anlık Bildirim
SpaceX'in geçtiğimiz Perşembe günü yaşadığı kaza yalnızca kendisini değil iş birliği yaptığı şirketleri de etkiledi. Bildiğiniz üzere patlayan Falcon 9 roketi hem Kennedy Uzay Merkezi'ndeki fırlatma rampasında ağır bir hasar bırakmış hem de İsrailli uydu firması Spacecom'un uydusunu da kullanılamaz hale getirmişti.

Orta Doğu'nun en büyük uzay şirketlerinden olan Space Communications(Spacecom), Facebook için özel olarak hazırladığı Amos-6 isimli uydunun yok olmasının ardından şimdilerde SpaceX'in peşine düşmüş durumda. İsrailli firma, uğradıkları zarardan dolayı SpaceX'in kendilerine 50 milyon dolar ya da ücretsiz bir uçuş borçlu olduğunu belirtiyor.


Perşembe günü yaşanan patlamayla birlikte Internet.org projesinde derin bir darbe alan Facebook ise henüz işin kendi kısmıyla ilgili bir açıklama yapmış değil. Kaza günü Facebook üzerinden yayınladığı açıklamayla "büyük bir hayal kırıklığı" yaşadığını belirten Mark Zuckerberg'in de bu durumdan yaklaşık 95 milyon dolarlık zararı olduğu tahmin ediliyor. Tabi bu zararın yanında Zuckerberg'in dünyanın fakir bölgelerine ücretsiz internet taşıma hayali de en azından bir süreliğine ertelenmek zorunda kalacak. Amos-6 uydusu eğer bu hafta fırlatılabilseydi Sahra Altı Afrika ülkelerine internet bağlantısı sağlayacaktı.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22105 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, Falcon 9 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim