Anlık Bildirim

Play Store'daki 13 sahte uygulamadan 500 bin kullanıcı zarar gördü

Android uygulama mağazası Google Play Store'da bir sahte uygulama vakası daha yaşandı. Güvenlik araştırmacısı Lukas Stefanko, oyun görünümlü 13 uygulamanın 500 bin kişiyi etkilediğini ortaya çıkardı.
Arama devi Google'ın uygulama mağazası Google Play Store'daki oyun görünümlü 13 uygulamanın 500 bin kullanıcıya zarar vediği ortaya çıktı. Güvenlik araştırmacısı Lukas Stefanko'nun ortaya çıkardığı bu uygulamaların tek kişiden çıkmış olması ise olayın vahametini gözler önüne seriyor.

Aralarında trend listesine girenler bile var

Lukas Stefanko, 560.000'den fazla kullanıcının indirdiği 13 uygulamanın kötü yazılım içerdiğini ortaya çıkardı. Luiz O Pinto adından bir geliştiricinin yayınladığı bu uygulamaların hepsi çeşitli araba simülatör oyunlarına benziyor ve aralarından iki tanesi Google Play Store'un trendler bölümüne bile girmiş.
Gelelim bu uygulamaların yüklendiği cihazlara ne olduğu kısmına. Görünürde her şey normalmiş gibi görünse de kullanıcılar bu uygulamalardan birini çalıştırınca ekrana "Made with Unity" logosu geliyor ve kısa bir süre sonra oyun hata verip kapanıyor. Stefanko bu sırada uygulamanın arka planda çalıştığını ve başka APK dosyalarını sisteme yüklediğini belirtiyor. Cihazın ağ trafiğine tam erişim sağlayan bu APK dosyası kullanıcının kişisel birçok verisine erişebilmesini sağlıyor. Google Play'in bu 13 uygulamayı geç de olsa sistemden kaldırdığını da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim