Anlık Bildirim

Qualcomm ABD’de iPhone X satışlarını yasaklatmaya çalışıyor

Firma kendisine ait beş patentin izinsiz olarak kullanıldığı gerekçesiyle iPhone 7 serisi, iPhone 8 serisi ve iPhone X modellerinin satışının yasaklanmasını talep etti.

Piyasaya çok iyi bir başlangıç yapan Apple’ın iPhone X modelinin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Apple’ın artık en büyük davacısı haline gelen Qualcomm, iPhone X modelini ABD’de yasaklatmak için harekete geçti.

Qualcomm bastırıyor

Firma geçtiğimiz Çarşamba günü suç duyurusunda bulunmuş ve Apple’ın kendisine ait 16 farklı patenti izinsiz kullandığını iddia etmişti. Sonrasında ABD ticaret komisyonuna - ITC başvuran firma 5 patentini ihlal eden iPhone 7 serisi, iPhone 8 serisi ve iPhone X modellerinin satışının yasaklanmasını talep etti.

Qualcomm ve Apple arasındaki tartışmalar özellikle geçen yıl iPhone 7 serisinde Intel/Qualcomm modemlerinin kullanılması sonrasında alevlendi. Qualcomm müşterisinin kendi modemlerini düşük performanslı gösterdiğini iddia ediyordu.

İyice büyüyen tartışmalar patent kavgasına dönüştü. Qualcomm, Apple’ın patentlerini izinsiz kullandığını iddia ederken Apple da patent ücretlerinin adil sınırın üzerinde olduğunu savunuyordu.

Özellikle Apple’ın hukuk mücadelesi nedeniyle lisans bedellerini ödememesi Qualcomm’un faaliyet karına büyük darbe vurdu. Bu da firmanın sertleşmesine neden oldu. Pek çok ülkede iPhone satışlarının yasaklanması için dava açtı.

Qualcomm’un ihlal edildiğini iddia ettiği patentler radyo frekans alıcı-vericileri, derinlik tabanlı görüntüleme, enerji tasarruf hafızası ve güç açık-kapalı fazlarında telefonun davranışlarını kapsıyor.

Bu şikayetlerin sonucunun nereye varacağı konusunda net bir bilgi yok ancak Qualcomm bir zafer kazanırsa Apple için kötü günler başlayabilir. Zira diğer ülkelerdeki iPhone yasaklama davalarının bundan etkilenmesi olası. Yine de bir Apple yetkilisinin dediği gibi davalar sonuçlanana kadar köprünün altından çok sular akar. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3876 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, iphone x ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim