Anlık Bildirim

Qualcomm günlük 580 bin Avro tazminat ile karşı karşıya

Başı bir türlü tekelleşme davalarından kurtulamayan Qualcomm, bu kez Avrupa Komisyonu’nun kendisine verdiği belge teslim etme süresini geçirdi ve tazminat cezası ile karşı karşıya kaldı.

Bir süredir Apple ile patent kavgası veren Qualcomm ayrıca dünyanın pek çok şehrinde tekelleşme davalarının da ortasında yer alıyor. Geçen yıl Çin’de 1 milyar dolar tazminat cezasına çarptırılan yonga devi, sonrasında da Güney Kore’de benzer bir şikayete konu olmuştu.

 

Büyük risk

 

Avrupa’da da başı dertte olan Qualcomm, Avrupa Komisyonu’nun kendisine tanıdığı başvuru süresini kaçırdı ve günlük olarak 580 bin Avro tazminat ödeme durumu ile karşı karşıya kaldı.

 

Komisyon, İngiliz iletişim yongası tasarımcısı Icera’nın adil olmayan satış davranışları iddiasıyla yaptığı şikayeti görüşürken, Qualcomm’dan bazı bilgileri sağlamasını istemişti. Ne var ki bu hafta süresi dolan Qualcomm gerekli belgeleri yetiştiremedi. Bu nedenle de komisyonun tazminat talep etme hakkı doğdu.

 

Qualcomm, kendisinden istenen belgeleri hemen yetiştirmesinin mümkün olmadığını ve yaklaşık olarak 3 milyon Avroluk bir maliyet gerektirdiğini savunuyor. Buna dayanarak gecikmeye itiraz etti.

 

Mahkeme başkanı Marc Jaeger ise Qualcomm’un mali olarak riskte olduğuna veya gerekli belgeleri sağladığında büyük zarara gireceğine dair herhangi bir açıklama yapmadığını belirterek yapılan itirazı reddetti.

 

Bundan sonra süreç nasıl bir şekil alacak merakla bekleniyor. Eğer Komisyon tazminat ödenmesine hükmederse Qualcomm’un zararı 3 milyon Avro’yu da geçecek. Bu bakımdan firmanın bir an evvel gerekli belgeleri sağlaması gerekiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim