Anlık Bildirim

Roma 2024 yılında dizel otomobilleri yasaklayacağını açıkladı

Dizel otomobilleri yasaklayan şehirler kervanına Roma da katıldı. Belediye Başkanı Virginia Raggi, 2024 yılından itibaren dizel otomobillerin yasaklanacağını açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde Alman mahkemesinin şehirlerin dizel yasakları uygulamasına izin vermesinin ardından bir haber de İtalya'dan geldi. Tarihi kent Roma'nın Belediye Başkanı Virginia Raggi, 2024 yılından itibaren dizel otomobilleri yasaklama kararı aldıklarını açıkladı.

Dizel otomobiller tarihi anıtlara zarar veriyor

Raggi yaptığı açıklamada yasağın başlıca nedeninin Roma'nın tarihi bölgelerine zarar veren kirli atmosferi azaltmak ve iklim değişikliğine son vermek olduğunu belirtti. Dizel motorların diğer motorlara kıyasla daha zararlı partiküller yaydığını söyleyen Virginia Raggi, Roma'nın 3.600 anıtının dizel kirliliğinden daha fazla zarar görmemesi için bu kararı almak zorunda olduklarını da belirtti.
Belediye Başkanı ayrıca şehrin etrafına 90 bin ağaç dikileceğini ve sıfır atık nihai hedefi ile kent çevresindeki atıkları azaltacak projelere de başlandığını duyurdu. Roma aynı zamanda, iklim değişikliği ile mücadeleye odaklanan ve küresel ekonominin dörtte birini temsil eden Büyük Kentler İklim Liderlik Grubu'nun (C40 Kentleri) 90 üyesinden biri.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3406 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dizel, dizel otomobiller ve
2 etiket daha dizel yasakları roma
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim