Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S7 Active, suya ne kadar dayanıklı?

Suya dayanıklılık konusu akıllı telefonlara geldiği günden bu yana, testler ve şikayetler sık yapılır oldu. Üst seviye sertifikaya sahip Galaxy S7 serisinde de benzer bir durum yaşanıyor.

Geçmiş yıllarda da Samsung’un suya dayanıklılık sertifikaları ile donattığı akıllı telefonlarının zaman zaman su kaçırdığı ve garanti dışı kaldığı gündeme gelmişti. Üst seviye sertifikaya sahip Galaxy S7 serisinde de benzer bir durum yaşanıyor.

Galaxy S7 serisi ve Galaxy S7 Active modeli IP68 sertifikasına sahip. Yani su altında 1.5 metreye kadar 30 dakika çalışabileceği ifade ediliyor. Peki gerçekten bu sertifikanın bahsettiği değerler yakalanabiliyor mu?

Consumer Reports tarafından yapılan testlere göre hayır. Platformun uzmanları tarafından yapılan testlerde, Galaxy S7 Active modelinin 1.5 metre suyun altında ekranının yeşile döndüğü ve dokunmatik özelliğinin de devre dışı kaldığı görülmüş. Daha sonra 2 yeni model ile deneme yapılmasına rağmen aynı sonuçlar elde edilmiş.

Consumer Reports yöneticisi, cihazın birleşim noktalarında çok küçük açıklıklar olduğunu ve bu noktalarda su girdiğini ifade ediyor. Örneğin cihazın kamera yuvasının etrafında sürekli baloncuk oluştuğu tespit edilmiş. 

Square Trade platformu da, yine cihazları teste tabi tutan diğer bir otorite. Elde edilen sonuçlara göre cihazların en fazla 1 metreye kadar su altında kalabildiği görülmüş. Yani aslında firmanın belirttiği gibi IP68 değil IP67 sertifikası standartlarına uyuyor. 

Diğer bir test ise kırılma konusunda. Köşelerden veya yüz üstü yere düşen Galaxy S7 modellerinin çok büyük bir risk taşıdığı ifade ediliyor. iPhone 6S serisi düşme konusunda yer yer biraz daha az risk faktörü taşıyor.

Suya dayanıklılık konusu akıllı telefonlara geldiği günden bu yana, bu tarz testler ve şikayetler sık yapılır oldu. Üreticiler ısrarla kutu üzerinde ve reklamlarda sertifikalarını ön plana çıkarırken, testlerde tam tersi bir durum yaşanıyor. Henüz Samsung tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11131 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim