Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8 benchmark rekorları kırıyor

Önümüzdeki hafta büyük bir bekleyişin ardından resmiyet kazanacak olan Galaxy S8, benchmark skorlarına göre mobil dünyanın en güçlüsü olma yolunda ilerliyor.

Bu ay sonu itibariyle tanıtılmasını beklediğimiz Samsung’un yeni amiral gemi modeli Galaxy S8 benchmark skorlarına düşmeye başladı. Görünen o ki mobil dünyanın en güçlü işlemcisi Galaxy S8 serisinin içinde yer alacak.

Mobil dünyanın en iyisi

Gelen bilgilere göre Galaxy S8 modeli AnTuTu üzerinde 205 bin puanı rahat bir şekilde geçiyor. Daha önce testte en yüksek rakam 180 bin ile Apple A10 yonga setine aitti. Elbette testlerdeki Galaxy S8 hangi yonga setini kullanıyor henüz belli değil.

Hangi tasarımcıya ait olursa olsun Galaxy S8 modelinin yonga seti 10nm süreci üzerine inşa edildi ve radikal değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Önceki üretim geometrisine göre performansı arttıran 10nm süreci ayrıca enerji verimliliğini de arttırıyor. Snapdragon 835 yonga setinde Qualcomm’un 4+4 formatında Kryo 280 özelleştirilmiş çekirdeklerini kullandığını görüyoruz. Grafik tarafında ise Adreno 540 yer alıyor.

Samsung Exynos 8895 yonga setinde ise 4 adet özelleştirilmiş Mongoose 2 çekirdeği ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. Grafik tarafında da 20 çekirdekli Mali G-71 birimi kendisini gösteriyor. Bu bakımdan aslında her iki yonga setinin de AnTuTu üzerinde büyük farklar oluşturmayacağını söyleyebiliriz. Yani mobil dünyanın en güçlüleri şu anda Snapdragon 835 ve Exynos 8895 yonga setleri durumunda.

Galaxy S8 bu sayede Xperia XZ Premium ile birlikte mobil dünyanın en güçlü akıllı telefonu olma ünvanını ele geçirecek. Resmi lansman toplantısında da bu duruma vurgu yapılacağını tahmin ediyoruz. Bilindiği üzere hem SNapdragon 835 hem de Exynos 8895 yonga setleri Samsung’un döküm tesislerinde üretiliyor.

Yeni renkler

Bu arada seriye ait renk seçenekleri de sızdırıldı. Bunlar arasında gökyüzü siyahı, orkide grisi ve kutup gümüşü yer alıyor. Yine fiyat tarafında Galaxy S8 için 799 Avro, Galaxy S8 Plus için ise 899 Avro söz konusu. Telefonunuzu bir masaüstü arayüzü ile harici ekranda kullanabileceğiniz DeX aksesuarı ise 150 Avro civarında olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12976 kez okundu.
44 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim