Anlık Bildirim

Samsung, dijital asistani Bixby'i geliştiricilere açıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un dijital asistani Bixby, Amazon'un Alexa'sı ile başedebilmek için geliştiricilere açılacak. Konunun detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
Amazon'un dijital asistani Alexa'nın en çok kullanılan dijital asistan olmasının nedenlerinden biri de hiç kuşku yok ki geliştiricilere açılmış olmasıdır. Gelen haberler, Samsung'un bir türlü istenilen noktaya getiremediği dijital asistanı Bixby'i, Amazon'un izinden giderek geliştiricilere açmaya karar verdiği yönünde.

Samsung pazar payını yükseltme peşinde

Amazon ile benzer bir stratejiyi izleyecek olan Samsung, geliştiricilerin Bixby'e entegre olabilecek projeler geliştirmelerine imkan tanıyacak. Şirket ayrıca geliştiricilere, dijital asistanı daha kullanışlı hale getirmeye yardımcı olacağını düşündüğü ve "kapsül" olarak bilinen Alexa benzeri becerilerin Bixby'e nasıl entegre edeceğini anlatacak.
Piyasaya araştırmalarına baktığımızda ise Amazon Alexa'nın şu anda Amerika'da yüzde 24'lük bir pazar payına sahip olduğu belirtiliyor. Google Asistan'ın yüzde 20, Samsung Bixby'nin ise yüzde 6'lık düşük bir dilime sahip olduğunu görüyoruz. Tüm bunlara ek olarak The Wall Street Journal'ın haberine göre Samsung ilk 50 geliştiriciye 500 dolar ödeyecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim