Anlık Bildirim

Samsung’un başı bu kez Microsoft ile dertte


Apple ile sayısız patent davasının altından kalkmaya çalışan Samsung’un karşısına bu kez başka bir dev olan Microsoft çıktı.

iPhone ve iPad modellerinde birden fazla patenti ihlal ettiği gerekçesiyle Samsung’un Galaxy S 4G, Infuse 4G, Droid Charge akıllı telefon ve Galaxy Tab 10.1 tablet modelinin ithalatının ABD’de yasaklanması için dava açmıştı.
Samsung ise kendi patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle iPad ve iPhone modellerinin ABD’de satışının yasaklanması için dava açmıştı. Patent kavgasının nereye gideceği kestirilemezken bu kez Microsoft, Samsung’u dava açmak tehdidiyle baskı altına almaya başladı.

Microsoft’un gerekçesi ise bugün size haberini aktardığımız gibi kendisine ait bazı Android patentlerinin ihlal edilerek Samsung cihazlarında kullanılması. Reuters’in haberine göre ikili çoktan anlaşma masasına oturdu bile.
Microsoft’un cihaz başına Samsung’dan istediği miktar 15$. Samsung ise bu seviyeyi 10$ olarak belirlemek istiyor. Samsung’un bu teklife karşılık olarak Windows Phone cihazlarından alacağı kardan vazgeçeceği belirtiliyor. Çünkü Samsung’un hatırı sayılır sayıda Windows Phone cihazı ürettiği biliniyor.

Bu anlaşma ile Samsung en yakın rakibi HTC ile aynı anlaşmada yer alacak. Fakat madalyonun öbür yüzünden bakmak gerekirse bu iki dev anlaşmayı kabul eden diğer 4 küçük firma ile birlikte anılacak.

Microsoft son dönemlerde fikri haklar mücadelesinde çok önemli mesafeler kaydetti. Telefon üreticileriyle 700’den fazla patent anlaşması yapan Microsoft gelirinin önemli bir kısmını bu anlaşmalardan elde ediyor. Yani Microsoft bir nevi rakiplerinden para kazanıyor. Samsung’un geçtiğimiz çeyrekte 19 milyondan fazla akıllı telefon sattığı düşünüldüğünde ortaya muazzam bir kar çıkıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim