Anlık Bildirim

Snapchat milyonlarca beğeni alan Facebook sayfasını kapattı

Kendini kopyaladığı gerekçesiyle Instagram ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Snapchat, sürpriz bir şekilde milyonlarca beğeni alan resmi Facebook sayfasını kapatma kararı aldı. Peki ama neden?
Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce hayata geçirilen Hikayeler özelliği ile kullanıcıların her anlarını takipçileriyle paylaşmalarını sağlayan Instagram, genel yapı itibariyle Snapchat’i kopyaladığı gerekçesiyle sert eleştirilere maruz kalmıştı.
Tüm bu tartışmalara rağmen hemen ardından Facebook da mobil uygulamasına eklediği filtre ve çıkartmalarla kısmen Snapchat’e benzer hizmet vermeye başlaması yaşanan gerginliği arttırdı. Mark Zuckerberg’ün bir türlü satın alamadığı Snapchat’i misillemesi olarak yorumlanan olayda karşı atak çok gecikmeden geldi.

Snapchat, Instagram Hikayeler yüzünden mi sayfasını kapattı?

Sürpriz bir kararla yaklaşık 6.5 milyon beğeniye sahip resmi Facebook sayfasını kapatma kararı alan Snapchat kullanıcılar arasında büyük şaşkınlık yarattı. Söylenenlere göre son olarak 2013 yılında gönderi paylaşan Snapchat’in sosyal ağı aktif olarak kullanmadığı gerekçesiyle sayfayı kapattığı belirtiliyor.
Kulislerde dolaşan ve daha mantıklı gelen bir diğer iddia ise Snapchat’in Instagram Hikayeler yeniliği ile özellikle Mark Zuckerberg’e öfkelendiği ve bu yüzden Facebook sayfasını kapatılarak genç CEO’ya üstü kapalı mesaj gönderildiği ifade ediliyor. Eğer tahminler doğruysa önümüzdeki günlerde rekabet iyice kızışacak gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11887 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, snapchat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim