Anlık Bildirim

Sony Xperia XA Ultra: OIS destekli ön kamera ve dev ekran

Akıllı telefon pazarında Xperia X serisi ile yeni bir sayfa açan Sony, tüm modellerini artık bu çatı altında topluyor. Xperia C/Ultra serisi de bunlardan birisi.

Sony’nin bundan sonra akıllı telefon pazarında Xperia X markası ile yola devam edeceğinin ortaya çıkmasının ardından, mevcut projeler de bu marka altına dahil ediliyor. Ön kamerası ile dikkat çeken Xperia C serisi, artık yeni ismi altında faaliyet gösterecek.

Bu yıl Xperia C6 olarak piyasaya sürülmesi beklenen model, Xperia XA Ultra adıyla karşımıza çıkacak. 6 inçlik Full HD ekrana sahip olan cihazın en önemli tarafı ön kamerası. 16MP çözünürlüğündeki kamera, OIS ile destekleniyor. Daha önce HTC 10 modelinde OIS destekli ön kameraya rastlamıştık. Bu, ikinci model olacak. Ayrıca LED flaş ile birlikte, sensör ön kısımda büyük bir yer kaplıyor.

Xperia X serisi ile başlayan daha yumuşak tasarım çizgileri, bu modelde de devam ediyor. Keskin hatlara sahip Omnibalance çizgileri, artık Xperia Z ile geçmişte kalmış gibi. Ekranda 2.5D kavisli yapı yer alıyor.

8 adet Cortex-A53 ve Mali-T860 grafik biriminden oluşan Helio P10 yonga setinin güç verdiği model, 3GB RAM ve 16GB artırılabilir kapasiteye sahip. Batarya kapasitesi hakkında bilgi verilmezken, 2 güne kadar kullanım süresi sunduğu ifade ediliyor. MediaTek Pump Express teknolojisi ile, batarya 30 dakika içerisinde yüzde 70 dolum seviyesine ulaşıyor.

Arka tarafta 21.5MP çözünürlüğündeki kamera OIS desteğinde sahip değil. Bu açıdan da ilginç bir model olmuş. Türkiye sayfası da yayına başlayan Xperia XA Ultra modeli için henüz bir çıkış tarihi yok. Önceki Xperia X modelleri için de aynı durum geçerli. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20841 kez okundu.
25 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony xperia x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim