Anlık Bildirim

Sony bir yıl içinde 38 milyon Xperia telefonu satmak niyetinde

Pek çok açıdan beğenilen akıllı telefon ve tabletler geliştirmesine karşın pazarda istediği ivmeyi yakalayamayan ve bir dönem Xperia markasını satacağı gündeme gelen Sony, önümüzdeki bir yıl için de düşüşe devam edecek. 

Tayvan'dan gelen verilere göre Nisan 2015-Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 2015 mali yılında Sony toplam 38 milyon Xperia akıllı telefonu satmayı planlıyor. Bu yıl bazında yüzde 4 civarında bir düşüşe tekabül ediyor. 

HTC'nin bir dönem beklentilerin altında kalması nedeniyle tedarik zincirindeki firmaların da üretim bantlarını yavaşlatması ilk One modelinin stok sıkıntısı yaşamasına neden olmuştu. Sony yetkilileri böyle bir pozisyona düşmemek ve ilişkileri geliştirmek için Tayvan'daki tedarikçilerine üst düzey ziyaretler düzenlemeyi planlıyor. 

Çarkların sürekli çalışması için Sony'nin yeni stratejiler belirlediği ifade ediliyor. Sony bu yıl giriş seviyesi modellerden tamamen vazgeçerek orta seviye ve üst seviye modellere odaklanacak. Şu anda Xperia E4, Xperia E4g ve Xperia M4 Aqua modelleri için Tayvanlı tedarikçiler sevkiyata başlamış durumda. Bunlar haricinde 6 inçlik orta seviye bir Xperia akıllı telefonu için de hazırlık yapılıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2882 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony mobile
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim