Anlık Bildirim

Sony yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki satışlarında %55 oranında düşüş yaşadı

Sony son yayınlanan mali rapora göre yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki satışlarında %55 oranında düşüş yaşayarak son 9 yılın en düşük satış rakamına ulaştı.
Japon teknoloji devi Sony, akıllı telefon pazarında kan kaybetmeye devam ediyor. Son yayınlanan mali rapor, şirketin Nisan ve Haziran aylarında yalnızca 900.000 adet akıllı telefon satmış olduğunu ortaya koyuyor ve bu rakam son 9 yılın en düşük satış rakamı.
Yalnızca bir yıl öncesinde Sony, aynı süre zarfında yaklaşık 2 milyon akıllı telefonun sevkiyatını gerçekleştirmişti. Kaldı ki bu da, şirketin yine aynı zaman diliminde 10 milyonluk satış rakamına ulaştığı 2014 yılına kıyasla düşük bir rakamdı.
Hızlı şekilde düşüş gösteren satış rakamlarının bir sonucu olarak, Sony'nin finans departmanı, telefon satışlarına dair gelir beklentilerini % 7 oranında azaltarak 380 milyar JPY (3.55 milyon $) seviyelerine düşürdüler. Yani 2019 yılı için belirlenen 5 milyonluk satış hedefi 4 milyona düşürülmüş durumda.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen şirket, kötü giden talihini tersine çevirmek için hala umutlu. Şirketin özellikle Mayıs sonunda piyasaya sürülen Xperia 1 için beklentileri hayli yüksek. Sony, yeni amiral gemisinin 2019'un ikinci yarısında çok daha iyi satış rakamlarına ulaşmasını ümit ediyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3770 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony mali rapor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim