Anlık Bildirim

SpaceX, dev roketi Starship için tarih verdi

SpaceX, Starship'in 2021 yılında resmi uçuşlara başlayacağını duyurdu. Gücünü Raptor motorlarından alan Starship, insanlığı Güneş Sistemi'ndeki her noktaya taşıyabilecek kapasiteye sahip
SpaceX'in gezegenlerarası uzay seyahatleri için hazırladığı devasa roketi Starship, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ilk resmi uçuşlarına başlayacak. Starship'in geliştirme süreciyle ilgili bugün bazı açıklamalar yapan SpaceX yetkilisi Jonathan Hofeller, roketin 2021 yılı itibarıyla ilk ticari uçuşlarına başlayabileceğini söyledi.

SpaceX'in yeni nesil tekrar kullanılabilir roketi Starship, şu anda şirketin Teksas ve Florida'daki tesislerinde geliştirme sürecinde bulunuyor. SpaceX mühendislerinin büyük bir kısmı tamamıyla bu projeye adanmış durumda. Roketin 2020'de ilk test uçuşlarına başlaması ve bundan yaklaşık bir yıl sonra da uzaya uydu taşımak için hazır hale gelmesi bekleniyor.

2023'te dokuz kişiyi Ay'a götürecek


Bir itici roket ve bir de "uzay gemisi" olacak şekilde iki kısımdan oluşan Starship, tam 106 metre uzunluğa ve 9 metrelik genişliğe sahip. İhtiyaç duyduğu gücü şirketin yeni nesil roket motoru Raptor'dan alan dev koloni taşıyıcısı, Musk'ın ifadelerine göre nihai haliyle 100 kişilik taşıma kapasitesine sahip olacak. Uzay aracının bu şekilde tek seferde onlarca insanı Mars'a ve Ay'a taşıması bekleniyor.

Elon Musk, Starship'in derin uzaya taşıyacağı ilk yolcuları bildiğiniz gibi geçtiğimiz eylül ayında açıklamıştı. Japon milyarder Yusaku Maezawa ve Maezawa'nın belirleyeceği 8 farklı sanatçı, 2023'te Ay'ın yörüngesine yolculuk yapacak. #dearMoon projesiyle ilgili hazırlanan videoyu aşağıdaki pencereden izleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklamanız yeterli.


Starship; boyutlarına rağmen görece düşük maliyetlerle üretilebilmesi, devasa itici gücü ve tekrar tekrar kullanılabilme özelliğiyle Apollo görevlerinden bu yana belki de son 50 yılın en heyecan verici roketlerinden birisi olacak. Elon Musk'ın da ifadeleriyle Starship, insanlığı Güneş Sistemi'ndeki her noktaya taşıyabilecek kapasiteye sahip. Bakalım devasa roketin Mars'a ilk insanları taşıdığı günleri görebilecek miyiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim