Anlık Bildirim

SpaceX'in Falcon Heavy uçuşuna bir de bu muhteşem fotoğraflarla bakın

Tüm dünyanın büyük bir ilgiyle takip ettiği SpaceX'in ilk Falcon Heavy uçuş testi daha önce görülmemiş muhteşem görüntüler ortaya çıkardı. İşte en beğendiğimiz görüntülerden oluşturduğumuz galeri:
SpaceX'in merakla beklenen ilk Falcon Heavy uçuşu nihayet dün gece büyük bir başarıyla sona erdi. Dünyanın her tarafından tüm teknoloji ve uzay severlerin çok büyük bir ilgiyle izlediği test denemesi; iki itici roketin simultane bir şekilde iniş yapmasından, Tesla Roadster'ın uzaydaki görüntülerine kadar adeta bir bilim kurgu filminden çıkmış gibi görünen muhteşem manzaralar ortaya çıkardı.

Elon Musk'ın ilk kez 2011 yılında küçük bir gazeteci ekibi karşısında tanıtımını yaptığı Falcon Heavy, uzun süren ertelemelerin ardından dün gece TSİ 23.50'de ilk kez kalkışa geçti. Musk'ın kırmızı renkli birinci nesil Tesla Roadster'ını kusursuz bir şekilde yörüngeye taşıyan devasa roket, sonrasında üç parçaya ayrılarak Yeryüzü'ne dönüş yaptı. Yan iticiler Cape Canevarel Uzay Üssü'ndeki iniş bölgelerine iniş yaparken merkez itici ise Roadster'ı biraz daha taşıdıktan sonra okyanusa iniş yapmayı denedi. SpaceX, merkez iticiye tam olarak ne olduğu henüz açıklamamış olsa da roketin inişini tamamlayamadığı düşünülüyor.

SpaceX, Falcon Heavy'nin misyonunu başarıyla tamamlamasının ardından görevin belki de enteresan kısmı olan yörüngedeki Tesla Roadster üzerinden canlı yayın yapmaya başladı. Mars'a doğru harekete geçmeden önce Dünya yörüngesinde bir süre Yeryüzü etrafında dönen Roadster'ın bu inanılmaz görüntülerini yüz binlerce insan YouTube üzerinden canlı olarak izleme fırsatı yakaladı.

İşte Falcon Heavy'nin kalkışından, Roadster'ın yörüngedeki hallerine kadar en beğendiğimiz fotoğraflardan hazırladığımız galeri:

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7299 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, falcon heavy ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim