Anlık Bildirim

Tesla bundan böyle yeni müşterilerine ücretsiz şarj imkanı sunmayacak

Son dönemde sıkça haberlerimize konu olan elektrikli araç üreticisi bugün de alışkanlığı bozmadı. Tesla 1 Ocak sonrası yeni müşterilerine ücretsiz şarj imkanı sunmayacak.
Tesla yaptığı açıklamayla 1 Ocak 2017 itibariyle yeni araç alacakların firmanın Supercharger istasyon ağından ücretsiz olarak yararlanamayacağını duyurdu. Bunun yerine yeni müşterilere kredi verileceğini belirten Tesla, bu kredi değerini ise yıllık 400 kWh ücretsiz şarj edebilme olduğunu duyurdu.
Basit bir hesaplama yapacak olursak ortalama olarak gidilen yıllık 1000 mil sonrasında yeni müşterilerin şarj imkanı için ücret ödemesi gerekecek. Detaylıca belirtecek olursak bu durum yalnızca 1 Ocak 2017 sonrasında sipariş verecekleri etkilerken, bu tarihten önce sipariş verenlerin ise durumdan etkilenmemesi için en geç 1 Nisan 2017'de araçlarını teslim almaları gerekiyor.
Özellikle Tesla'nın Supercharger ağının ömür boyu ücretsiz olarak sunulacağına inanan ve diğer pek çok kişi tarafından sürpriz olan bu durumun ağın büyümesini hızlandırmak adına atılan bir adım olduğu düşünülüyor. Kullanıcılara nasıl bir ücretlendirme yapılacağı ile ilgili net bir bilgi vermeyen Tesla, kıyaslanabilir bir arabanın deposunu doldurmak için gerekenden daha az olacağını belirtirken fiyatlandırmanın zaman ve istasyon konumundaki elektrik fiyatlarına göre değişebileceğini belirtiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4431 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, supercharger ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim