Anlık Bildirim

Tim Cook : Otomotiv endüstrisinde büyük değişimler olacak

Apple'ın elektrikli otomobillere giderek artan bir ilgisi bulunuyor. CarPlay yazılımı ile başlayan bu ilginin giderek donanıma doğru evrileceği herkesin ortak fikri ancak firma bu sektörde nasıl bir s

Son yıllarda Apple'ın otomotiv endüstrisine olan ilgisi kimsenin dikkatinden kaçmıyor. Araç içi bilgi ve eğlence sistemlerine yönelik CarPlay uygulaması ile sektöre görünürde bir giriş yapan Apple, perde arkasında ise daha büyük bir hamleye hazırlanıyor. Bugüne kadar çeşitli otomobil ve batarya üreticilerinden tabiri yerindeyse kapılan mühendisler adeta yeni bir devrimin habercisi gibi. 

Dünkü Wall Street Journal canlı etkinliğinde sorulara yanıt veren Apple patronu Tim Cook, gelecekte yazılımın araçlar için çok önemli bir parça haline geleceğini belirtirken, büyük otomobil üreticilerinin artık geleneksel içten yanmalı motorlardan elektrikli motorlara geçiş yaptığını dile getirdi. Tim Cook gelecekte otomotiv endüstrisinin büyü bir değişim geçireceğini de sözlerine ekledi. 

Tim Cook değişimden bahsederken acaba kendi elektrikli otomobil çalışmalarını da bu kavrama dahil etti mi bilinmez ancak önümüzdeki yıllara muhtemel bir Apple elektrikli otomobilinin damga vuracağı kesin. Apple'ın bünyesinde ayrı bir bölüm kurarak elektrikli otomobil çalışmalarını bu tarafa aktardığı ve yüzlerce mühendisin de bu çalışmalarda görev aldığı firmaya yakın kaynaklar tarafından dile getiriliyor. Apple'ın elektrikli otomobili için 2019 yılı işaret ediliyor. 

Apple'ın ser veren ama sır vermeyen yapısı bilindiği için uzun bir süre çalışmalar hakkında net bilgiler elde edilemeyecektir. Ayrıca firmanın özel bir alan kiraladığı ve sıkı sıkıya kapattığı bu alanda elektrikli otomobilinin denemelerini yapacağı söyleniyor. 

Mac ve iOS cihazları için adeta tıkır tıkır işleyen bir tedarik zinciri sistemi kuran Apple, bu başarısını biraz da Tim Cook'un tecrübelerine borçlu ancak iş otomobil üretimine geldiğinde belki de 4-5 kat daha fazla çaba gösterilmesi gerekiyor. Bakalım Tim Cook tecrübeleri ile bu yükün altından da kalkabilecek mi? 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6199 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple carplay ve tim cook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim