Anlık Bildirim

Toshiba'nın yeni bataryası 6 dakikalık şarj ile 320 km menzil sunuyor

Toshiba, titanyum niobyum oksit kullanarak yeni bir batarya geliştirdiğini duyurdu. Şimdiki nesile göre iki kat fazla lityum depolanabilen batarya, 6 dakikalık şarj ile 320 km menzil sunuyor.
Japon elektronik devi bu hafta yaptığı açıklamayla anot olarak titanyum niobyum oksit kullanılan yeni bir batarya geliştirdiğini duyurdu.
Otomotiv pazarına yönelik geliştirilen batarya, şirketin belirttiğine göre 6 dakikalık şarj ile 320 kilometrelik menzil sunabiliyor. Yeni geliştirilen bu li-ion batarya markanın 2008'de piyasaya sürdüğü ‘SCiB’ bataryalarının geliştirilmişi niteliğinde. Yeni nesil bataryada anot malzemesi olarak titanyum niobyum oksit kullanımı bataryadaki lityum depolanmasını iki kat arttırma olanağı sağlamış.
Batarya ile ilgili açıklamasında yeni bataryanın yüksek enerji yoğunluğu ve ultra hızlı şarj karakteristiği sunduğunu belirten Toshiba, titanyum niobyum oksit kullanımının ultra hızlı şarj ve düşük sıcaklıkta şarj etme durumlarında oluşan olumsuzlukların da önüne geçtiğini söylüyor.
Yeni nesil bataryanın 50Ah kapasiteli bir prototipini geliştiren Toshiba, bataryanın 5000 şarj/deşarj sonrasında bile %90 oranında kapasitesini koruduğunu söylüyor. Bu durum bataryayı her gün şarj etmeniz durumunda yaklaşık 13 yıl sonra kapasitesinin %90'a düşeceği anlamına gelmekte.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6530 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toshiba, elektrikli araç bataryası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim