Anlık Bildirim

Toyota 2019 yılında Çin'de hacimli elektrikli araç üretimine başlıyor

Toyota, Çin hükümetinin 2019 sonunda uygulamaya başlayacağı katı elektrikli araç kurallarına uyabilmek adına, ülkede elektrik araç üretimine başlama kararı aldı.
Piyasaya yeni düşen iddialara göre Toyota, Çin'in agresif elektrikli araç kotası hamlesi sonrasında 2019 yılı itibariyle ülkede hacimli elektrikli araç üretimine başlıyor.
Çin'in belirlediği yeni katı kurallara göre üreticilerin 2019 yılı sonunda ülkedeki satışlarının %10'luk kısmının prizli modellerden oluşması gerekiyor, aksi durumda üreticilere bazı yaptırımlar uygulanacak. Markanın iddialara göre hibrit CH-R modelinin tamamen elektrikli bir versiyonunu Çin'de üreteceği söyleniyor. Ancak ne yazık ki bu araç yalnızca Çin pazarı için üretilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toyota sözcüsü Ryo Sakai; "Önümüzdeki birkaç sene içerisinde Çin'de elektrikli araçlar tanıtacağız. Bununla birlikte, gelecekteki herhangi bir ürün planından söz etmiyoruz." şeklinde bir açıklamada bulunmuş.
Başlangıçtaki üretim ölçeğinin yılda birkaç bin olduğu söylenirken, firma daha fazlası Çin hükümetinin bu katı planlarındaki tutuma göre hareket etmeyi düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim