Anlık Bildirim

Toyota ve Daihatsu yeni bütçe dostu modelleri için planlarını açıkladı

Ağustos ayında Daihatsu'nun tamamını bünyesine katan Toyota Grubu, her iki firmanın da deneyimlerini kullanarak gelişmekte olan pazarlara bütçe dostu araçlar geliştirecek.
Toyota ve Daihatsu, önümüzdeki yılın başından itibaren faaliyete geçecek olan yeni bir iç şirketin kurulmasıyla birlikte gelişmekte olan pazarlar için yeni bütçe dostu araçlar filosu oluşturma planlarını açıkladı.
Yeni şirket firmalar içinde "Gelişen Pazarlar Kompakt Araç Firması" adıyla bilinecek olsa da dışarıda Renault'nun uygun fiyatlı araçlar kolu Dacia gibi ayrı bir firma olarak kullanılmayacak. Bunun yerine işbirliği ile üretilen yeni modeller pazarlara Toyota ve Daihatsu markaları altında sunulacak. Her iki şirket de, birbirlerinin bu araçları üretim çabalarını destekleyecek.
Her iki markadan da bir adet olmak üzere yeni şirketten sorumlu olan iki yönetici olacak. Toyota tarafında yönetim sorumlusu Shinya Kotera şirkete yönetici olarak atanırken, Daihatsu tarafında ise şirketin başkanı Masanori Mitsui yönetici olacak.
Ağustos ayında belirtilenlere göre $3 milyarlık bir anlaşmayla Daihatsu'nun tamamı Toyota Grubu'nun bünyesine geçerken, iki firma da, her iki markanın dünya çapında ufak boyutlu otomobil üretmek için edindiği uzmanlığı kullanacaklarını belirtiyor.
Toyota, şirketin yönetim yapılarını koruyacağını ve "dostça rekabete girmeye" devam edeceklerini söylerken, hareketin ufak boyutlu araçların iş bölümünde birleşik bir strateji ile geliştirilmesine yardımcı olacağını belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4218 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
daihatsu, toyota ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim