Anlık Bildirim

Trafik sigortasında yeni dönem: Fiyatlar %30 düşecek

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem resmen başlıyor. Fiyatların bir türlü düşmemesi üzerine tavan fiyat uygulamasına gidildi. Yüzde 30 hatta yüzde 40 seviyesinde indirim bekleniyor. İşte detaylar:

Trafik sigortasında yeni dönem: Fiyatlar %30 düşecek Tam Boyutta Gör
 

Zorulu trafik sigortasında yaklaşık bir yıldan beri süren olumsuz tablo, alınan çeşitli tedirlere rağmen bir türlü değiştirilememişti. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in dönem dönem çeşitli tedbir önlemlerini sizlere daha önce aktarmıştık ancak bu kez işi kökünden çözecek bir önlem uygulamaya konuluyor.

Düzenleme ile trafik sigorta primlerinde tavan fiyat uygulanacak. Sektörde faaliyet gösteren şirketler, her ne sebeple olursa olsun belirtilen tavan fiyatın üzerinde fiyat veremeyecek. Aşağı yönlü uygulamalar konusundaysa bir engel bulunmuyor. Tahminlere göre düzenlemenin ortalama olarak yenilemede %30, ilk araç alımında ise %40 indirim getireceği ön görülüyor.

Poliçe düzenlemesi esnasında daha önceden teminat kapsamına girmeyen bazı risk unsurlarının yargı kararları ile kapsama dahil edilmesi, fiyatlarda ciddi değişimlere neden olmuştu. Hazine de beklentilerin üstünde yükselen primlerin ardından bir dizi iyileştirmeye gitmiş ancak beklenen düzelme sağlanamamıştı. Şimşek, sektörü daha önceki açıklamalarında tavan fiyat uygulamasının gelebileceği yönünde uyarmış ve düzelme beklentisini dile getirmişti. Çözüm sağlanamayınca da süreç bu noktaya gelmiş oldu. Özellikle risk düzeyi yüksek görülen kişiler için prim düzeyinin ciddi anlamda düşeceği tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11198 kez okundu.
92 kişi, toplam 105 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik, zorunlu trafik sigortası ve otomobil fiyatları
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim