Anlık Bildirim

Turkcell’den uçan baz istasyonu: Dronecell

Turkcell, acil durumlarda ve yoğun kullanımlarda kesintisiz iletişim hizmeti sunmak için drone teknolojisi ile uçan baz istasyonu geliştirdi. Dronecell adı verilen teknolojinin reklam filmi yayınlandı

Turkcell, uçan baz istasyonu teknolojisini hayata geçirdi. İhtiyaç olan bölgelere, drone yardımıyla 4.5G sinyali iletilecek. Dronecell, özellikle afetler ve acil durumlarda görev alacak.

Dronecell, 4.5G hizmeti sunulmak istenen yere havalanıp kara ile bağlantısı olmadan ses ve data hizmeti sağlayacak. Dronecell, hedef noktaya ulaştığında motorlarını dinlenme moduna alarak uzun süre 4.5G bağlantı hizmeti sunuyor. 

Deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerde ve acil durumlarda arama kurtarma ekiplerine ve halka iletişim desteği sağlamak için dizayn edildi. Acil durumlara ek olarak, telefonun çekmediği bölgelerde gerçekleştirilen sosyal etkinliklere de şebeke desteği sunacak. Konser, miting, maç gibi insanların geçici ama yoğun olarak toplandığı sosyal alanlarda hizmet verecek.

Dronecell için reklam filmi yayınlandı. Reklam filminde Droncell’in acil durumlarda kullanılacağına vurgu yapılırken “hiçbir zaman kullanmamak dileğiyle” sözlerine yer veriliyor.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı bir köyde, telefon çekmediği için vatandaşlar Dronecell'e benzer çözüm üretmişti. Telefon, yalnızca yerden yüksek yerlerde çektiği için bir telefonu drone ile havalandırıp Bluetooth üzerinden görüşme yapılıyor. Bu haberin basın organlarına düşmesinin ardından, Turkcell o köye baz istasyonu kurdu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25005 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, baz istasyonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim