Anlık Bildirim

Türkiye’den Pakistan’a milyar dolarlık rekor satış geliyor!

Türkiye ile Pakistan arasında rekor bir anlaşma duyurulmak üzere. Anlaşmaya göre Pakistan, değeri 2 milyar dolara yaklaşan 40 Atak helikopteri, bir milyon piyade tüfeği satın alacak!

Türkiye’den Pakistan’a milyar dolarlık rekor satış geliyor! Tam Boyutta Gör

Pakistan’da düzenlenen savunma sanayi fuarı adeta Türk şirketlerinin gövde gösterisine dönüştü. Fuara en geniş ölçekli katılımı yapan Türk savunma sanayi firmaları, 17 farklı katılımcı ile fuarın ilgi odağı oldu. Pakistan başbakanı Navaz Şerif tarafından açılışı gerçekleştirilen fuarda başbakanın özellikle Atak helikopterinin maketi ile yakından ilgilenmesi ve yetkililerle uzun uzun konuşması dikkat çekmiş.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlen fuar, Pakistan ile Türkiye arasında önemli bir anlaşmanın da gerçekleşmesine adeta zemin hazırladı. 2008 yılından bu yana Atak helikopterinin geliştirilme sürecini yakından takip ettiği söylenen Pakistan’ın Türkiye’den helikopter satın almak için bir anlaşmaya yakın olduğu belirtiliyor.

Türkiye’den Pakistan’a milyar dolarlık rekor satış geliyor! Tam Boyutta Gör
 

40 Adet Atak Helikopteri

Duyumlarımıza göre bir aksilik olmadığı takdirde çok yakında anlaşmanın detayları açıklanmış olacak. Buna göre Pakistan ordusunun ihtiyaçları doğrultusunda 20 ile 40 arasında ATAK helikopteri satın alınması planlanıyormuş. Bu anlaşmanın toplam değeri, 2 milyar dolara yakın bir rakama tekabül edecek.

Anlaşmanın detayları bununla da sınırlı değil. Milli Piyade Tüfeği MPT-76 satın alımının da masadaki konulardan olduğu söyleniyor. Eğer anlaşma gerçekleşirse Pakistan ordusuna 1 milyon adet MPT-76 satışı yapılacak.

1.5 Milyar Dolar Değerinde Milli Piyade Tüfeği 

Makine Kimya Endüstrisi ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında yapılan anlaşma kapsamında MPT-76’nın 1500 dolardan orduya verildiği konuşulmuştu. Buradan hareketle yapılacak bir hesaba göre bu anlaşmanın da değerinin en azından 1.5 milyar dolara yakın olması bekleniyor. Yani toplam rakam 3.5 milyar dolar gibi bir değere tekabül edecek.

Bu arada kısa bir süre önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nüm ihtiyaçları doğrultusunda ATAK helikopterinin polise de verilmesi noktasında bir takım çalışmalar yürütülmüştü. Anlaşılan o ki yıllardır devam eden savunma sanayi hamleleri meyvelerini vermeye başladı. Dileriz ülkemiz adına faydalı olacak daha büyük anlaşmalar da hızlıca hayata geçer.

Aşağıda yer alan galeride Türk savunma sanayi şirketlerinin fuardaki stantlarından ilgi çekici görüntüler yer alıyor: 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
42565 kez okundu.
55 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pakistan, mpt-76 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim