Anlık Bildirim

Twitter, kurallara uymayan ancak haber değeri taşıyan tweet'lere uyarı ekleyecek

Sosyal medya devi Twitter, mavi tik ile onaylanmış hesapların attığı kurallara aykırı tweetler konusunda sıkıntı yaşıyor. Şirket yeni bir çözüm bulmanın peşinde...
Mikro blog sitesi Twitter, uzun zamandır kuralları ihlal eden yüksek profilli kullanıcıların tweet'lerine karşı nasıl bir yol izlemesi gerektiğini araştırıyor. Şirketten gelen haberlere göre artık onaylanmış hesapların attığı kurallara aykırı tweet'lere uyarı mesajı eklenecek.

Uyarı mesajı çıkacak

Özellikle ABD başkanı Trump'ın attığı nefret söylemi ve kutuplaştırıcı tweet'ler konusunda eleştirilen şirket, bu gönderileri kaldıramamış ve ne yapacağı konusunda da bir karar alamamıştı. Ancak gelen haberlere göre şirket artık bu gidişata bir son verecek ve yüksek profilli ve onaylanmış hesapların attığı tweet'lere bir düzenleme getirecek.
Geçtiğimiz günlerde The Washington Post ile bir röportaj yapan Twitter yöneticilerinden Vijaya Gadde, bu tür tweetlerden önce kullanıcıların içeriği okumadan önce onaylamaları ve tıklamaları gereken bir uyarının geleceğini belirtti. Örneğin: "Bu Tweet potansiyel olarak tehlikeli bir konuşma içeriyor." gibi. Alınan bu önlemin ne kadar etkili olacağı ise tartışmaya açık.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim