Anlık Bildirim

Üçüncü nesil MacBook klavye arızası firma tarafından doğrulandı

Son MacBook modellerinde yer alan silikon zar kaplamalı klavye tuşları arıza çıkarmaya başladı. Bazı kullanıcıların tuşların basmadığı veya tepki vermediğini belirtiyor.

MacBook serisinin üçüncü neslinde klavyeye toz kaçmaması için yeni bir kaplama çözümüne giden Apple bunda pek başarılı olamamışa benziyor. Bazı kullanıcılar klavye tuşlarında problem yaşamaya başlamıştı. Firma da bunu doğruladı.

Resmi olarak doğrulandı

Bilindiği üzere üçüncü nesil MacBook modelinin klavyesi Kelebek adı verilen yeni bir koruma sistemi ile geliyordu. Bu sistemde silikon zarlar tuşlara entegre ediliyor ve bu sayede çok ince ve sağlam bir yapı elde ediliyordu. Ayrıca iç tarafa toz girmesi de engelleniyordu.

Simple Mac ve iFixit gibi inceleme platformlarında bu sistemin problem çıkaracak bir yapıda olduğu gündeme gelmişti. Çok küçük toz zerrelerinin hareketi engelleyebileceği veya sert bir basışın yayı bozabileceği ifade edilmişti.

Bazı MacBook kullanıcılarından gelen şikayetler de bunu doğrular nitelikte. Bir süredir tuşların basmadığı veya basıldığı zaman bir etkileşim olmadığı konusunda şikayetler geliyordu. Apple da konuyu doğruladı.

Firma yaptığı açıklamada çok küçük bir kullanıcı grubunun sorundan etkilendiğini ve genel kitlenin son derece iyi durumda olduğunu bildirdi. Ayrıca problem yaşayan kullanıcılardan da özür diledi.

Klavye problemi yaşayan kullanıcıların teknik servise başvurmaları isteniyor. Klavye hataları garanti kapsamında olduğu için herhangi bir sıkıntı yaşanacağı düşünülmüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim