Anlık Bildirim

Xbox 360 Kasım ayı satış tahminleri yeni rekora işaret ediyor


Son 17 ayın en başarılı oyun konsolu kabul edilen Xbox 360 modeli, Kara Cuma indirimlerinin de etkisiyle Kasım ayında ABD'de rekor satışlar yaptı ve rakiplerine fark attı.

NPD şirketinin ve ABD video oyunu analisti Wedbush Morgan'ın tahmini raporlarına göre Xbox 360 modeli 1.44 milyon satış yaparak yıl bazında yüzde 5 artış yakaladı. Nintendo 1.05 milyon Wii konsolu satarak geçen yıla göre yüzde 17 düşüş yaşadı. PS3 ise 750 000 konsol ile yıl bazında yüzde 45 artış kaydetti.
Nintendo DS 750 000 satış, 3DS ise 760 000 satış ile bu ayı kazançlı kapatacak gibi görünüyor. ABD'de Kasım ayında toplam satılan konsol 5 milyon civarında. Ciro ise 1.5 milyar dolara yükselmiş durumda. Bu rakama yazılım tarafındaki satış tahminleri de ekleniyor. Modern Warfare 3, The Elder Scrolls V: Skyrim, Uncharted 3, Saints Row: The Third ve Assassin's Creed: Revelations yapımları bu ayın rekortmenleri olarak görülüyor.

Bu sonuçlara göre Xbox 360 satışları PS3 satışlarını ikiye katlamış oldu. Wii satışlarından ise yüzde 30 daha fazla. Rapor analistlerin tahminlerini yansıtsa da gerçek rakamların çok farklı olmayacağı belirtiliyor. Farklı kesimlerin yaptığı tahminler de yine büyük benzerlikler arzediyor.

Xbox 360 modelinin sadece Kara Cuma haftasında 960 000 konsol ve 750 000 Kinect cihazı satmış olması tahminlerin de bu seviyelere odaklanmasına sebep oldu. 

Avrupa satışlarında ise henüz rakamlar belirtilmedi ancak onlar da eklenince aradaki farkın daha da açılacağı bildiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim