Anlık Bildirim

Yapay zekalı yonga setleri MediaTek’e yaradı

Yılın ikinci çeyreğinde MediaTek’in yapay zekâ destekli Helio P60 ve Helio P22 yonga setleri büyük ilgi gördü. Oluşan ilgi firmanın gelirlerini beklentilerin üzerine çıkardı.

Kötü giden bir sezonun ardından yeni bir strateji geliştiren ve yapay zekâ ile desteklediği yonga setleri piyasaya süren MediaTek’te yüzler gülüyor. Yeni yonga setleri beklentilerin de üzerinde sattı.

Piyasada ilgi büyük

İlk olarak MWC 2018 fuarında Helio P60 adındaki yonga setini tanıtan MediaTek sonrasında da Helio P22 adlı yonga setini piyasaya sürdü. Her iki yonga seti de özellikle Çinli akıllı telefon üreticileri tarafından adeta kapışıldı.

Yeni yonga setlerinin en önemli özelliği yapay zekâ ile desteklenmiş olması. NeuroPilot adındaki yazılım; işlemci, grafik birimi, sinyal ve görüntü işlemcisi üzerinde çalışarak pek çok fonksiyonu otomatik olarak yerine getiriyor. Özellikle fotoğraf tarafında çok daha başarılı sonuçlar tüketici kesiminde de ilgi görüyor.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre yılın ikinci çeyreğinde 2 milyar dolar gelir elde edildi. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen gelir çeyrek bazda yüzde 21 civarında artış gösterdi. Firma yapay zekalı yonga setlerinin büyük ilgi gördüğünü belirtiyor. Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi pek çok firma yonga setini telefonlarında kullanmaya başladı.

Bununla birlikte şiddetlenen ABD-Çin ticaret savaşı ve önümüzdeki dönemde amiral gemi modellerinin daha yoğun piyasaya çıkacak olması satışları biraz durgunlaştıracak. Firma son iki çeyrek dönem için yatay çizgili bir seyir bekliyor. Herhangi bir kayıp yaşamamak için ise Nesnelerin İnterneti, akıllı hoparlör ve televizyon sektörlerine daha fazla yatırım yapılacağı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim